Gå til sidens hovedinnhold

Hvor ble det av taket?

Berit (66) var i kjelleren da taket på huset ble revet vekk.

Berit Myren var i kjelleren på huset sitt på Helset i Lodalen i Sogn og Fjordane da huset ble knust til pinneved av stormen Dagmar. Hun søkte tilflukt i betonggarasjen hvor hun til slutt ble reddet av nabo Jan Ove Hogrenning som kjørte inntil med traktor, skriver Fjordingen.

- Mamma valgte først å søke tilflukt i kjelleren. Da hun hørte et kraftig smell fra stua, gikk hun opp for å se og da hadde vinden tatt hele stueglasset, sier datteren Oddbjørg Toning til NRK.

Hustaket ble kastet 500 meter og veggen klappet sammen som korthus i den sterke vinden. Tirsdag fikk de endelig telefonkontakt med omverdenen og fikk varslet alle kjente om at de hadde gått bra.

5000 uten strøm
Rundt 5.000 strømkunder mangler strøm etter Dagmars herjinger i julen. Flertallet av de strømløse husstandene ligger i Trøndelag og Møre og Romsdal, skriver NTB.

Statnett kunne onsdag opplyse at en del husstander i Trøndelag, Møre og Romsdal, Hordaland, Sogn og Fjordane, Hedmark og Oppland fortsatt må klare seg uten strøm.

- Det jobbes nå på spreng med å bygge opp igjen strømnettet, og flere og flere får strømmen tilbake, sier kommunikasjonsrådgiver Martha Hagerup Nilson i Statnett til NTB.

Uten telefondekning
Dagmar gjorde i løpet av julehelgen stor skade på strømnettet.

- Vi venter at antall berørte nettkunder synker ytterligere i løpet av dagen, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat i en pressemelding.

Flere steder er også uten telefondekning, men Telenor og NetCom opplyser at det nå ikke er større områder der dekningen er helt borte.

Mange nordmenn har vært uten mobil, fasttelefon og internett siden uværet Dagmar herjet over mye av landet i julehelgen.

Over 20.000 uten fasttelefon
Totalt 21.400 kunder mangler fasttelefon og 7.200 mangler internett fra Telenor. I mobilnettet er det vanskeligere å anslå antall kunder som er uten, men telefon har 220 basestasjoner ute av drift, mens NetCom har 117 basestasjoner ute av drift, opplyser Post- og teletilsynet.

Det er ventet at internett og fasttelefon igjen kan tas i bruk med en gang strømmen kommer tilbake i de rammede områdene. For mobilnettet er situasjonen noe vanskeligere, fordi uværet har forårsaket fiberbrudd og utstyrsfeil en rekke steder.

- Rettearbeidet er krevende, og uværet har rammet et stort geografisk område, opplyser Post -og teletilsynet.(©NTB)

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut