RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
THE COMEDIAN: Jeffrey Dean Morgan spiller Edward Blake a.k.a. The Comedian i «Watchmen».
THE COMEDIAN: Jeffrey Dean Morgan spiller Edward Blake a.k.a. The Comedian i «Watchmen». Foto: UIP

Hvor blir det av filmene?

Sist oppdatert:
I USA kan eiere av Xbox 360 laste ned 12.000 filmer. I Norge er tallet null.

Spill | Og det kommer ingen filmtjeneste til landet med det første. I flere land i Europa kan brukere leie film gjennom konsollen, men ingenting sammenlignet med Microsofts avtale med Netflix i USA.

Sjef for Xbox i Storbritannia, Neil Thompson, annonserte nylig en avtale med Universal Pictures. For filmtjenesten som tilbys enkelte steder i Europa utvides filmarkivet med 30 filmer. Det totale antallet filmtitler ligger da rundt 300.

300 vs. 12.000

300 filmer er ikke så ille, vil noen kanskje hevde, men det kommer an på perspektivet. Gjennom avtalen med det amerikanske filmutleieselskapet Netflix får gullabonnenter på Xbox Live i USA tilgang til over 12.000 filmer som streames rett til konsollen i stua.

En tjeneste det ikke finnes umiddelbare planer om å introdusere i Europa.

- Netflix er stort i USA, og vi ser på hva vi kanskje kommer til å gjøre her i fremtiden. Men vi synes innholdet vi (allerede) tilbyr favner bredt og dypt. Vi må utvikle Live-tjenesten i ulike områder i forskjellige hastigheter avhengig av hva det er mulig å få til, sier Thompson til Eurogamer.

Nok en gang ser det ut til at europeiske forbrukere blir nedprioritert.

- Det mener jeg er en urettferdig påstand. Ja, det er en forskjell i Live på grunn av Netflix, men mye av innholdet og tjenestene vi tilbyr er helt i forkant i Europa, sier Xbox-sjefen.

- Videreutvikler hva vi har

Et tilbud lik Netflix er det imidlertid ingen grunn til å holde pusten for.

- Jeg vet ikke ennå hvor vi kommer til å gå med den tjenesten vi har. Tjenesten vil utvikle seg videre, men jeg kommer ikke til å gi noen detaljer eller tidslinje for det, avslutter Thompson.

Spillmagasinet har ikke fått tak i representanter i Microsoft Norge som kan svare på om eller når en filmtjeneste vil lanseres i Norge. Etter det vi kjenner til er det vanskeligheter rundt lisensieringen av filmene som er den største utfordringen.

Frister med PS3-filmer

Sony jobber med en liknende tjeneste for Playstation 3, men også her er det usikkerhet om og når den vil lanseres i Norge.

Et lite filmhåp kom etter programvareoppdateringen 2.5. Under systeminnstillingene finnes nå et spennende menyvalg - en registreringskode for «DivX VOD», altså «Video on demand» med filmer på DivX-formatet.

«Gå til nettsiden www.divx.com/vod og registrer koden», er oppfordringen fra Sony.

Gjennom DivX.com loves eiere av Playstation 3 25.000 filmer, men ikke la deg lure. I virkeligheten er tallet også her null.

Du kan lese en full gjennomgang av «tilbudet» i denne omfattende artikkelen.

- Last ned hva du vil

Nordisk Film Interactive, som distribuerer Playstation i Norge, antar at funksjonaliteten ikke er begrenset til DivX.com og selskapets partnere, men skal fungere mer generelt på bakgrunn av DRM-standarder. Det kan bety at alle kjøpte filmer på DivX-formatet kan spilles av på Playstation 3 dersom filmen brennes på en CD eller DVD med programvaren «DivX Player».

Det høres jo ikke så ille ut? Vel, lykke til med å finne en tilbyder av lovlige DivX-filmer i Norge, det har ikke vi.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere