Gå til sidens hovedinnhold

Hvor blir det av ungene?

Til tross for en venteliste på over 160 i Bydel Grünerløkka vegrer mange foreldre seg for å takke ja til barnehageplass i Barnas Hus Småbarnsstue ved Sinsenparken.

SINSEN: Splitter nye lekestativer, god bemanning hva angår førskolelærere, eventyrsti og flotte tur- og akemuligheter i Sinsenparken rett utenfor gjerdet. Likevel har mange foreldre takket nei til plass i den nyetablerte barnehagen.

Merkelig

Jeg stiller meg svært undrende til at så få foreldre vil ha barna sine hos oss. Riktignok er det en midlertidig barenehage bygget i brakker, men vi tilfredstiller alle lover og regler, og har flere førskolelærere enn vanlig. I tillegg har vi friskere luft enn nede på Løkka og ikke minst noen utearealer andre barnehager bare kan drømme om, sier styrer i barnehagen Turi Longum. Hun får støtte av kollega Siri Jonsgård.
Hvis foreldre lar seg skremme av ordene "brakke" og "midlertidig" bør de tenke om igjen. Dette er en av de beste barnehagene jeg har vært i, og jeg har jobbet mange år med dette, sier hun. Longum forteller blant annet om en far som ikke en gang ville gå innenfor døra i barnehagen før han hadde bestemt seg.
Han sa nei uten å ha vært innenfor portene her. Det er jo mildt sagt merkelig. Vi har både buss og t-bane i umiddelbar nærhet. Så om de er redd for at dette er usentralt tar de rett og slett feil, mener styreren.

Forventet pågang

Da barnehagen åpnet forventet bydelen stor pågang.
Jeg synes fenomenet barnehagekøer er litt merkelig jeg, når det viser seg at så mange takker nei fordi vi ikke holder til midt på Løkka. Ønsker foreldrene barnehagen rett utenfor utgangsdøra? undrer hun.

Håper den blir brukt

Ulf Granli, gruppeleder for Høyre i Grünerløkka bydelsutvalg var i utgangspunktet mot å etablere barnehage i Sinsenparken, men håper at foreldrene uten plass nå benytter seg av tilbudet.
Når tilbudet først eksisterer som en midlertidig løsning håper jeg jo at barnehagen blir brukt. Om man sammenligner det med folk som er bosatt på landet tror jeg neppe de ville sagt at Sinsen lå usentralt i forhold til Løkka, selv om det selvsagt kan oppfattes som kronglete å kjøre dit med bil på de mest hektiske tidene av døgnet, sier han til Østkantavisa.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren