RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Robin Røkke Johansen (Finnmarks Dagblad)

«Hvor bor du? Du er nigger!»

Sist oppdatert:
Norsk-somalisk ektepar ble forfulgt, slått, sparket og tømt øl på.

Vestfinnmark politidistrikt har innledet etterforskning etter mistanke om rasistisk motivert vold etter at et norsk-somalisk ektepar lørdag ble angrepet av tre ungdommer i Hammerfest sentrum.

Slått og sparket
Ekteparet ble forfulgt, slått, sparket og tømt øl på. Kona er redd og har problemer med å sove. Mannen er sint etter overfallet, skriver Finnmark Dagblad.

Avisa har møtt ekteparet etter hendelsen i Hammerfest lørdag kveld. Begge har merker på kroppen etter at de ble angrepet.

Ropte rasistiske utsagn
Ekteparet skulle spasere hjem lørdag kveld. Da de spaserte forbi en gruppe unge menn i Skippergata, skal en av disse ha ropt rasistiske utsagn mot den norsk-somaliske mannen. Ekteparet fortsatte inn en annen gate. Da løp en av de unge mennene etter paret og innhentet dem. Mannen skal ha hatt blondt hår og være omtrent 25-30 år, ifølge ektemannen.

- Han sa: «Hvor bor du? Du er nigger!». Jeg sa at hvis han sier noe mer til meg, ringer jeg politiet, forteller mannen i 40-årene. Deretter skal han ha blitt slått og sparket, mens kona forsøkte å beskytte ektemannen.

Politiet har selv anmeldt
Etterforskningsleder Bjørn Tore Svendsen i Vestfinnmark politidistrikt sier at politiet selv har anmeldt hendelsen. Politiet har spor i form av vitneutsagn og beskrivelser.

- Vi ser veldig alvorlig på dette, sier han.

Les intervjuet med ekteparet i tirsdagens papirutgave av Finnmark Dagblad eller i FDs eAvis.

Les flere saker i Finnmark Dagblad her

SISTE: To pågrepet for rasistvold

To menn i Hammerfest ble på tirsdag pågrepet av politiet i saken. De er siktet for å ha deltatt i gatevold som politiet mistenker er rasistisk motivert, mot et norsksomalisk ektepar lørdag kveld.

Ifølge etterforskningsleder Bjørn Tore Svendsen i Vestfinnmark politidistrikt ble en mann pågrepet tirsdag morgen, en tenåring, og en annen, en mann på rundt 30 år, ble innbrakt i 13-tiden tirsdag.

Svendsen vil vente med å si hvilke roller mennene skal ha hatt i saken.

- Dette er personer vi med sikkerhet vet at har vært med. Vi vil ikke gå inn på rollefordelingen ennå, for vi utelukker ikke at vi gjør flere pågripelser i saken.

- Hvordan vet dere sikkert at det er dem?

- Det er gjennom vitneforklaringer, fornærmedes forklaring og ut fra politiobservasjoner gjort samme natt. Vi mente allerede mandag å kunne identifisere minst to av personene, sier Svendsen til Finnmark Dagblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere