RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvor du bor påvirker sykehusbehandlingen av barnet ditt

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto (COLOURBOX)
Sist oppdatert:
Vestfold har dobbelt så mange innleggelser av barn som Oslo.

Det er store geografiske forskjeller i sykehusinnleggelse og behandling av barn i Norge, skriver Aftenposten i sin papirutgave. 

Mens Vestfold har dobbelt så mange innleggelser av barn på sykehus som Oslo, sender Akershus flest til astmaspesialister og Finnmark fjerner oftest mandler. 

De store forskjellene har kommet frem i en undersøkelse gjort av Senter for klinisk dokumentasjon og evaluering i Tromsø. Forskerne har hentet tall fra Norsk pasientregister. 

Mellom 2011 og 2014 har alle kontakter for barn i primær- og spesialisthelsetjenesten blitt gjennomgått - 7,1 millioner konsultasjoner og 3,5 millioner konsultasjoner og innleggelser. 

- Det er overraskende store og uønskede geografiske forskjeller når det gjelder innleggelser av barn i sykehus, sier professor ved Universitetet i Tromsø, Olav Helge Førde. Han er også ansvarlig redaktør for prosjektet. 

Ståle Nordgård er øre-nese-halsspesialist på St. Olavs Hospital kan ikke forklare hvorfor forskjellene er så tydelige. 

- Vi har retningslinjer som vi følger, og jeg har ikke opplevd at foreldre klager på at barn ikke blir operert, sier han til avisen. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere