Gå til sidens hovedinnhold

Hvor er du, Hadia?

Torsdag var det «ingen kommentar». Nå har Hadia Tajik gått under jorden.

Torsdag var Hadia Tajik i flere medier for å svare på påstandene om at hun og statssekretær Astri Aas-Hansen (Ap) skal ha gått bak ryggen på justisminister Knut Storberget (Ap) i hijab-saken.

Svaret som ble gitt var ganske enkelt ulike versjoner av «Ingen kommentar».

- Vet ikke hvor hun er
Men fredag har Arbeiderpartiets politiske stjerneskudd gått under jorda.

Nettavisen har gjentatte ganger gjennom fredagen sendt både tekstmeldinger og ringt Tajik, men uten å få svar.

Heller ikke kommunikasjonsavdelingen i Justisdepartementet vet hvor Tajik er.

- Nei, jeg aner ikke hva hun gjør i kveld, sier kommunikasjonsrådgiver Marit H. Haugen til Nettavisen.

- Ingen kommentar
- Men man får ikke tak i henne på mobilen..?

- Hun har ingen kommentar til hijab-debatten, sier Haugen.

Derimot dukket Hadia Tajik opp i NRKs Nytt på nytt fredag. Opptaket ble gjort torsdag ettermiddag, bare timer før Tajik deltok i et hemmelig krisemøte i Justisdepartementet.

På møtet deltok også justisminister Knut Storberget, som hadde dratt hjem fra ferie for å håndtere den betente hijab-saken.

Spøkte om hijab-saken
På spørsmål fra en av Nytt på nytts faste paneldeltakere, Knut Nærum, om hvorvidt Tajik har gått bak Storbergets rygg, svarer Tajik slik:

- Jeg hører det er mange som er opptatt av hijab i politiet, men selv er jeg mest bekymret for nisseluen til politikerne våre, sa Tajik.

Og som et lite hogg i siden til dem som påstår at Tajik ikke hadde Storbergets støtte til å avgjøre hijab-saken, svarte hun:

- Hvis en diktator er en som styrer uten mandat, så har du glemt å ha med bilde av meg (om «hvem skal ut»-konkurransen, red.anm.), sa hun.

Storberget: - Jeg har ansvaret
Det kom fredag mange reaksjoner på at Storberget ikke har sparket verken statssekretær Astri Aas-Hansen eller Hadia Tajik. Storberget velger derimot å ta ansvaret.

- Jeg er justisminister og det er jeg som har ansvaret for alt som skjer i Justisdepartementet. Det ansvaret tar jeg, sa Storberget på pressekonferansen fredag.

Overfor pressen bekreftet Storberget at han ikke hadde konkludert i hijab-spørsmålet da pressemeldingen om Justisdepartementets konklusjon i saken ble lagt ut på departementets nettsider 4. februar.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot

Kommentarer til denne saken