RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvor er ringen, Mette-Marit?

Sist oppdatert:
En liten detalj i antrekket til kronprinsesse Mette-Marit har fått flere eksperter til å snakke om graviditet.

(SIDE2): Under moteuka i Oslo var moteinteresserte Mette-Marit en selvskreven gjest. Kronprinsessen er en viktig person i frontingen av norsk design, og fredag kastet hun glans over arrangementet.

Les mer om det her: Noe til Haakon, Mette-Marit?

Vann i kroppen?
Men under fredagens besøk på moteuka var det flere som la merke til at Mette-Marit ikke hadde giftering på sin høyre hånd. I onsdagens VG er det flere eksperter som kommenterer hva som kan være årsaken til dette.

- Hvis du er gravid, kan kroppen bli mer hoven, og da kan gifteringen bli for trang ettersom du går opp i vekt, sier sjefredaktør Sofia Boij i Bryllupsmagasinet til VG.

Også Ditt Bryllup-redaktør Mona Grudt trekker frem at vann i kroppen som følge av graviditet kan være en årsak til at man dropper ringen.

Uten ring to dager på rad
Begge de to redaktørene mener at en forglemmelse også kan være grunnen til at Mette-Marit gikk uten ring fredag. Grudt trekker også frem allergi som en mulig årsak.

Kronprinsessen dukket imidlertid opp uten ring også på lørdag. Da fikk hun utdelt Norske Kvinners Sanitetsforenings hederspris, Fredrikkeprisen.

Les mer her: Pris til Mette-Marit

Bildet øverst i saken er tatt på lørdagens prisutdeling, og heller ikke da bar kronprinsessen gifteringen.

Så om det er en forglemmelse har den forekommet to dager på rad.

I tillegg viser bilder fra like før jul at kronprinsessen også da droppet ringen. Et tydelig eksempel på det ser du på bildet til høyre som er tatt da Earth Wind & Fire fikk Mette-Marit i godt lune.

På spørsmål fra VG ønsker ikke informasjonssjef Astrid Versto på Slottet å kommentere saken. Versto var ikke tilgjengelig for kommentar da Side2 ringte Slottet onsdag.

Avlyste reise
I januar skulle kronprinsparet på offisiell tur til Chile. De var da invitert av landets president Michelle Bachelet. Kronprinsessen avlyste turen rett før avreise, mens Haakon dro alene. Slottet meldte da at akutt omgangssyke var årsaken.

Les mer: Akutt sykdom stopper Mette-Marit

Under moteuka i Oslo i forrige uke var det også ventet at kronprinsessen ville dukke opp flere ganger enn hun gjorde. Side2 fikk flere ganger opplyst at kronprinsessen da var hjemme på grunn av sykdom.

Ari droppet også ringen
I 2006 skapte Ari Behn rykteflom da han ved flere anledninger dukket opp uten giftering.

Les hele saken: Ari Behn uten giftering

Hovedpersonen selv lo av det hele da Side2 møtte han, og hadde en naturlig forklaring på det hele.

- Nå skal jeg avsløre hemmeligheten bak gifteringen. Jeg har den ikke på høyrehånden som tradisjonen er i Norge, men på venstre fordi den da er nærmere hjertet, sier Ari Behn.

Les hele saken: Sannheten om Aris giftering

Mette-Marit har imidlertid ikke ring på sin venstre hånd, så hun vil nok ikke stå frem og hevde at hun har kopiert Ari.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere