RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvor er shippinginvestorene?

Sist oppdatert:
Torsdag ble Norges kanskje viktigste årlige shippingkonferanse avholdt i Oslo Konserthus, men investorene glimret med sitt fravær i en fullpakket sal. Odin-fondenes Ragnhild Wiborg var forundret over å være eneste institusjonelle investor tilstede
Det kan se ut til at norske institusjonelle investorer på det nærmeste har glemt at Norge fortsatt er verdens tredje største shippingnasjon, for under den store årlige shippingkonferanse i regi av shippingmagasinet MarineMoney var det kun en institusjonell investor tilstede.

- Jeg har gått gjennom deltagerlisten og er eneste institusjonelle investor til stede her i dag. Verken andre fond eller livselskaper er å finne på listen, bemerket leder av Odin Forvaltning Ragnhild Wiborg i det hun innledet som moderator i en presentasjon av tankrederiene Frontline, Teekay og olejservicekonsernet ProSafe på konferansen.

Wiborg påpekte videre i undring at den manglende interesser finner sted i en periode hvor shippingbransjen gjør det veldig bra og rederiene er lavt priset på børsen.

- Det sier litt om den lave interessen for shipping, slo Wiborg fast. Hun forvalter selv de mest aktive fondene innen shipping i Norge.

Odin-fondene er i de fleste tilfeller den største norske institusjonelle investoren på aksjonærlistene i rederiene på Oslo Børs.

Om investorene og shippinganalytikerne glimret med sitt fravær, var deltagerlisten smekkfull av bankfolk, andre finanstilbydere, advokater og rederiledere på den årlige Ship Finance Forum.

Andre saker fra konferansen:
Wilhelmsen skal refinansiere bilskipsrederi
Tank: Frykter ikke flåteveksten
Frontline skeptisk til EUs nye tankskipsforbud

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere