RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Vinterfoto 2010: Alexander Winger, Nettavisen. "Vinterfoto" 2011: Inge Wallumrød)

Hvor er snøen som falt i fjor?

Sist oppdatert:
En snau måned til julaften, men ikke mye som minner om norsk vinter i hovedstaden. I fjor derimot...

Husker du snøen som falt i fjor? På denne tiden for ett år siden viste gradestokken minus 4 grader i hovedstaden, og byens innbyggere måtte trekke lua godt ned over hodet og kneppe jakka, snøfnuggene dalte, bakken var hvit, og på veiene var det glatt.

Sjekk ditt lokale værvarsel på Nettavisens værsider

Vanskelig å tro? Bildene Nettavisens reporter Alexander Winger tok i Kirkeveien utenfor Ullevål universitetssykehus på denne tiden i fjor viser et vinterkledt Oslo.

Nesten vårlig
Men i år er bildet ganske annerledes. Med rundt 4,5 plussgrader i hovedstaden er det lite som minner om vinter. Vår mann med fotoapparat hoppet av trikken i Kirkeveien og kunne rapportere om nesten vårlig temperatur. Vinterklærne er det riktignok mange som har funnet fram, men det er kanskje på grunn av datoen, og de fleste lar være å kneppe igjen.

- Det føltes som det var 10 grader i lufta da jeg var ute, sier fotograf Inge Wallumrød.

Pluss i år, minus i fjor
Stein Øines, førstekonsulent i Klimaavdelingen ved Meteorologisk institutt, opplyser at månedstemperaturen i Oslo så langt denne måneden er 4,3 plussgrader. Det er 3,6 grader varmere enn normalen.

I fjor var månedstemperaturen for november minus 2 grader.

Måneden vi nå er inne i var på sitt hittil varmeste onsdag 2. da gradestokken på Blindern viste 11,2 grader. Kaldest var det 11. november - men fortsatt godt på plusssiden: 2,9 grader.

Men her blir det snø!
I skianleggene er situasjonen annerledes. Ifølge Skiinfo.no vil 60 skianlegg få snø de neste dagene. Enkelte steder er det muligheter for opptil halvannen meter nysnø i bakkene.

Dette gjelder spesielt for Strandafjellet og Røldal. Fram til mandag melder de to destinasjonene om henholdsvis 163 og 148 centimeter med påfyll av nysnø.

Haukelifjell skisenter er et av anleggene som nå endelig drar i gang årets skisesong. Her som mange andre steder ligger det allerede klar en kunstsnøsåle i deler av bakkene.

- Værvarselet melder om opptil en meter nysnø i vente fram mot helgen, så vi forventer tipp topp forhold i traseen som åpnes i denne omgang, sier Olav Marvik hos Haukelifjell skisenter.

Les mer: Venter 1 1/2 meter nysnø

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere