RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvor finner Giske OL-milliardene?

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen
Etter å ha gnålt i flere uker om regjeringenes forferdelige statsbudsjett som angivelig raserer velferdsgodene, kommer Trond Giske på banen: Nå vil han gjøre Tromsø-OL til valgkampsak. Hvor fant han de 8-10 milliardene?

Regjeringen sier forhåpentligvis nei til Tromsøs OL-søknad om kort tid.

For å redde stumpene arrangerte Senterpartiet en åpen høring i Storinget tordag i forrige uke.

Over 30 stortingsrepresentanter fikk høre Tromsø-entusiast og sangartist Tove Karoline Knutsen: - Vi fikk en gang for alle slått fast at dette ikke dreier seg om en 14-dagers fest til 8 milliarder. Dette er så mye mer.

Arbeiderpartiets Giske var imponert: - Det er ingen tvil om at et OL vil bety mye for hele landet. Ringvirkningene blir store, uttaler han til Tromsø-OLs nettsider.

- I dag er det ingen som mener at Lillehammer ble for dyrt. Tromsø koster mindre, legger Tove Karoline Knutsen til.

I dag er det ingen som mener at Lillehammer ble for dyrt???

Sannheten er at det ikke er noen økonomer som vil hevde at Lillehammer-OL var en god samfunnsøkonomisk investering. Tvert imot viser all forskningen at OL-94 ikke ga nevneverdig positiv effekt for turismen. Lillehammer fikk et boligprisfall etter OL, og sliter med fraflytting og arbeidsledighet.

OL er en folkefest til mange milliarder kroner. Punktum.

Det er selvsagt fritt frem for Tromsø-OL å forsøke å påvirke Stortinget til å overprøve regjeringen, men det er lettvint å bruke ren demagogikk.

Trond Giske har også full rett til å velge å bruke 8-10 milliarder kroner av samfunnets midler på å arrangere en idrettsfest.

Men da bør han være voksen nok til å erkjenne at han tar pengene fra nøyaktig de samme personene han ellers er så bekymret for. Ti milliarder til OL, betyr ti milliarder mindre til skolen, eldreomsorgen, barnehager og psykiatrien.

Eller har Trond Giske funnet en hemmelig milliardkilde?

Hva mener du? Diskuter saken på TV 2 Veggavisen (trykk her )

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere