RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim Janssen (NAF)

Hvor fort bør du kjøre på Autobahn?

Sist oppdatert:
Nyttig å vite før Europa-turen.

Freie Fahrt – fri fart! Det er kanskje det første som dukker opp i hodet når du tenker på Autobahn i Tyskland. Og som regel går jo turen nettopp gjennom Tyskland hvis man skal «gjøre Europa» i bil. Men er det virkelig sant at du kan kjøre så fort du vil på det tyske motorveisystemet?

Hold avstand
Vel, 25 prosent av Autobahn-nettet har fri fart. Men anbefalt fartsgrense er likevel 130 km/t. Når du kjører på Autobahn er det viktig å holde avstand til kjøretøyet foran. Husk at politiet ofte er på plass for å sjekke at trafikantene holder avstand. Ellers må du være nøye med å overholde fartsgrensen i veiarbeidsområder. Og kjører du med bobil på over 3,5 tonn, er maksfarten 80 km/t.

Flere NAF-tips til kjøring i Tyskland.

Er du NAF-medlem med veihjelpsavtale og havner i trøbbel langs Autobahn eller på andre veier i Europa, skal du vite at du får assistanse. NAF samarbeider nemlig med bilklubber i utlandet, noe som innebærer at flere enn 10.000 veipatruljer over hele Europa står klar til å hjelpe.

Sjekk ditt ferieland
Planlegg ferien med NAF. Bruk vår ruteplanlegger for å finne ut hvor du skal kjøre. I tillegg har vi samlet masse informasjon om de ulike ferielandene i Europa på våre landsider. Der finner du en rekke tips til hvordan du bør forholde deg når du kjører i de ulike landene.

Tuting forbudt
Visste du for eksempel at tuting i byer er forbudt i Italia? Eller at det er forbudt å parkere langs venstre side i landets byer? I Spania er det forbudt å lytte til musikk med øretelefoner under kjøring, mens franskmennene har totalforbud mot bruk av mobiltelefon på bensinstasjoner.

Les deg opp på ditt ferieland før du drar.

Og husk at NAF-medlemmer har mange fordeler på reise. Skal du ha én eller flere hotellovernattinger, bør du tenke på at våre medlemmer får rabatt både hos Scandic, Nordic Choice Hotels, Best Western Hotels, i tillegg til flere andre kjeder. Sembo, som leier ut ferieboliger, hotell og leiligheter gir avslag når våre medlemmer bestiller hos dem. Det samme gjelder feriehus-utleieren NOVASOL.

NAF-medlemmer kan også spare gode penger på severdigheter, spisesteder, ferjer og cruise. Få oversikt over rabattene.

Se også:
Alle NAFs reisefordeler

NAFs online hotellguide (oversikt over hoteller med rabatter for medlemmer)

NAF Veibok

NAFs turforslag i Norge

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere