RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvor går dollaren?

Sist oppdatert:
Valutamarkedet er meget usikkert fortiden men DnB NOR Markets sine analytikere står fast på at den dollaren er på vei ned. Les mer her
Aktørene i valutamarkedet er usikre på hvor dollaren skal gå, og det er det gode grunner til.

Tirsdag kom den amerikanske handelsbalansen, som viste dårligere tall enn det som var ventet og sogar kunne avsløre at handelsunderskuddet i mars var det største i historien for den amerikanske økonomien med et underskudd på svimlende 61 milliarder dollar.

Dette skal indikere en dollarnedgang, men da tallene kom hold dollaren seg meget bra. Eirik Larsen, senior valutaanalytiker i DnB NOR Markets, forteller til iMarkedet.no at det som skjedde etter tallene var klassisk.

- Buy on rumors, sell on facts, sier Larsen til iMarkedet.no og forteller at markedsaktørene hadde forventet dårlige tall og sendt dollaren ned i forrige uke. Når bekreftelsen kom snudde markedsaktørene sine posisjoner ved å igjen laste opp dollar.

Lavere rentetrykk

Men tirsdag kveld kom også referatet fra rentemøtet forrige måned i den amerikanske sentralbanken. Slik Larsen og de aller fleste andre i markedet tolket signalene sa den amerikanske sentralbanken ganske klart at det var lite grunnlag for hardere tilstramning i rentepolitikken – eller rentehevinger.

Samtidig har oljeprisen falt den siste tiden, noe som også demper de inflatoriske forholdene i den amerikanske økonomien.

Nå tror Larsen de såkalte TICS-tallene neste uke vil bli utslagsgivende for hvor dollaren vil gå. Dette er statistikk som viser utlendingenes kjøp av amerikanske verdipapir – og gir et godt bilde på om interessen for amerikanske papirer er tilstrekkelig for å finansiere de ubalansene som finnes i USAs økonomi. Nedgang i denne appetitten, at utlendingene kjøper mindre verdipapirer i USA, vil kunne sende dollaren nedover.

- Trenden til dollaren i en teknisk analyseforstand er at hovedtrenden er intakt, sier Larsen og henviser til den langsiktige nedgangstrenden som dollaren er inne i. Det kritiske nivået mot euroen er her 1,28 USDEUR, opplyser Larsen til iMarkedet.no. I skrivende stund er dollaren notert til 1,2930 USDEUR, mens den mot norske kroner er notert til 6,33 USDNOK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere