*Nettavisen* Nyheter.

Hvor har det blitt av øyenbrynene?

UTEN BRYN: Supermodell Adriana Lima avbildet i høstens Givenchy-kampanje. Foto: (Givenchy)

Dette er høstens hotteste «look». Våger du å følge trenden?

23.07.09 12:55

(BIIPMAG): Den nyeste sminketrenden skal ifølge det italienske motemagasinet Vogue være å barbere øyenbrynene helt bort!

Hot i moteverdenen
For å få den nyeste og hotteste «looken» må du ha usynlige øyenbryn, enten ved å bleke eller barbere dem bort. Denne stilen har blitt svært populær i moteverdenen og blir også tatt i bruk av flere og flere vanlige folk.

Klikk på bildet for å forstørre.

Buddistisk inspirasjon
Kunstneren Terence Koh er en av dem som likte trenden og tok bort brynene. Nå har de grodd ut igjen, men han vurderer å fjerne dem nok en gang:

- Jeg leste mye om Buddismen, sier Koh ifølge NYTimes og legger til:

- Thailandske munker fjerner øyenbrynene sine. Kanskje munkene påvirker alle underbevisst?

Hva synes du om den nye trenden? Kommentér nederst!

Ansikter uten markante bryn ble en fremtredende trend på catwalken under årets visninger av høst- og vinterkolleksjonene. Nå er trenden også synlig i magasiner og reklamer.

På det nyeste coveret av italienske Vogue finner vi modellen Kristen McMenamy som nettopp går for den brynløse «looken».

Også i den nye reklamekampanjen for Givenchy blir modellene avbildet uten øyenbryn, noe som får dem til å se ut som romvesenaktige mannekenger.

Annerledes Adriana
Den formfulle modellen Adriana Lima er en av stjernemodellene i kampanjen. Alle er nok enig i at Adriana ser veldig annerledes ut enn det hun pleier når hun går på catwalken for undertøyskjeden «Victoria´s Secret»:

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg ville bruke Adriana i en annerledes kontekst. Folk er ikke vant til å se hennes mørke side, sier Riccardo Tisci, som er kreativ leder for Givenchy.

Mona Lisa og Woopi
Det å fjerne øyenbryn er langt fra en helt ny idé; Bare se på det berømte bildet av Mona Lisa:

- Å ikke ha øyenbryn har vært et skjønnhetsalternativ siden tidenes begynnelsen, sier makeup-ekspert Pat McGrath, som var ansvarlig for sminken på høstvisningene til Prada og Balenciaga.

Både artist David Bowie og skuespiller Woopi Woldberg har tidligere gått for en brynløs «look».

Praktisk eller upassende?
Hvis du følger den nye øyenbryntrenden så er det i alle fall sikkert at det er enkelt og praktisk. Du slipper jo stadig å forme og nappe brynene dine.

Men selv om moteskapere og makeup-artister er fascinert over det de ser på som en vakker «look», er det viktig å påpeke at ikke alle er skapt for et øyenbrynløst ansikt: Man må ha den riktige ansiktsformen for at det skal være vakkert. Derfor er det et godt tips at du først prøver å bleke dem litt før du barberer bort alt for å se om det passer akkurat deg.

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.