RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvor kan du vente gode tilbud?

Sist oppdatert:
Her får du utviklingen til de forskjellige butikk-kjedene i januar, og hvor man kan forvente gode tilbud fremover
Statistisk Sentralbyrå (SSB) var ute med tall for utviklingen i deltaljhandelen sist måned, som var ute tirsdag formiddag.

Omsetningen til detaljhandelsbedriftene gikk opp med 0,3 prosent fra desember 2004 til januar 2005. Det viser volumindeksen for detaljhandel justert for sesongvariasjoner.

Hvor kommer tilbudene?

Statistikken fra SSB viser at butikkhandel med jernvarer, fargevarer og andre byggevarer økte omsetningen i verdi (ikke justert for prisendringer) med 15,2 prosent i januar 2005 sammenlignet med januar 2004.

Denne delen av detaljhandelen leverte altså gode tall, sammenlignet med fjoråret. Her kan man altså ikke vente de store tilbudsrundene for å tiltrekke seg kunder fremover.

Sterk vekst i denne perioden har også bedrifter med næringen postordrehandel, viser SSB-tallen. Omsetningen i verdi økte med 12,6 prosent i samme periode, for denne sektoren.

Tungt i sportsbransjen

Tallene fra SSB viser samtidig at januar var en dårlig måned for sportsbutikkene.

Butikkhandel med bredt vareutvalg ellers, som blant annet omfatter sportsbutikker, omsatte i verdi for 10,5 prosent mindre i januar i år enn i januar i fjor. Her kan butikk-kundene trolig vente store tilbudsrunder fremover, noe som allerede er klart.

Sportskjedene er trolig redd for å brenne inne med store varelagre av ski, skøyter og vinterutstyr. Derfor vil tilbudene øke i takt med forlengelsen av den snøfattige vinteren i deler av Norge.

Stor nedgang i omsetning har også butikkhandel med møbler og butikkhandel med sko. Nedgangen var på henholdsvis 12,8 og 12,1 prosent i samme periode.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere