*Nettavisen* Nyheter.

Hvor mange kalorier forbrenner du?

Følger du at du ikke klarer å trene nok, og sliter med dårlig samvittighet? Se hvor mange kalorier du forbrenner her.

26.07.07 11:12

(SIDE2): Mellom 15 og 30 prosent av voksne menn og kvinner er inaktive, viser helseundersøkelser av 40-åringer i 14 fylker i perioden 1997-2003, ifølge Folkehelseinstituttet.

Anbefaler minst 30 min
I helseundersøkelser er deltakerne definert som inaktive dersom de krysset av for at de benytter fritiden hovedsakelig til å lese, se på TV eller annen stillesittende aktivitet.

Sosial- og helsedirektoratet anbefaler minimum en halv time daglig fysisk aktivitet for voksne. En halv time er nok til å gi en helsegevinst for dem som tidligere har vært inaktive.

Aktiviteten bør ha en viss intensitet, ved at en blir varm og får økt puls. En time per dag anbefales for å forebygge overvekt.

Barn og unge bør være aktive i minst en time om dagen.

Forbrukerportalen.no har tidligere lagt ut en oversikt som viser hvor mange kalorier en person på 70 kilo forbrenner når han eller hun gjør hverdagslige aktiviteter sammenlignet med sportslige aktiviteter.

- Hovedregelen er at jo tyngre du er, jo mer energi forbrenner du. Dersom du ved rask gange skal forbrenne 200 kalorier, vil du måtte gå i 35 minutter dersom du veier 60 kilo.

Er du 75 kilo, holder det med 30 minutter, mens en person på 90 kilo må gå i 25 minutter, skriver Forbrukerportalen.

Denne oversikten er gjengitt i sin helhet under sammen med Side2s BMI-kalkulator. Ønsker du å beregne hvor mye energi kroppen din har behov for kan du sjekke det med denne kalkulatoren:

HTML EMBED
var sokalori = new SWFObject("http://pub.tv2.no/TV2/images/fxt/lag/kalorilator.swf", "kalomov", "468", "200", "7", "#ffffff"); sokalori.write("kalorid");

Sjekk din BMI

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.