Arild Rønsen

Hvor morsomt er det å spille dust i radio og TV?

DAGFINN NORDBØ: Dust i radio? Eller bare, i denne sammenheng, en mislykka stunt-komiker? Ikke godt å vite. Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanix

DAGFINN NORDBØ: Dust i radio? Eller bare, i denne sammenheng, en mislykka stunt-komiker? Ikke godt å vite. Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanix

Duster i radio, duster i TV. Noen av debattprogrammene i NRK gir Donald Trump rett. MSM – mainstream media – fake news.

Dette er et meningsinnlegg fra Arild Rønsen.

Det begynte med en dust som forsøkte å ødelegge et innslag i Dagsnytt 18 midt i uka. Det viste seg å være et forsøk på å spille stand up-komiker. Uansett fra hvilken vinkel man ser det, var stuntet mislykka.

I dag fortsatte det i Ukeslutt. Dagfinn Nordbø har skrevet en kronikk i VG der han geberder seg over at «drosjesjåfører» oppfører seg dårlig. «Drosjesjåfører», altså i ubestemt form. Dette fikk Klassekampens nyhetssjef Mimir Kristiansson til å rykke ut mot stempling av grupper. Som om alle drosjesjåfører er uhøflige, liksom.

Denne duste-debatten måtte selvfølgelig ende i Ukeslutt, en programpost som har bedra seg en smule etter at omlegginga til to timers sending kom helt feil ut.

Verken Nordbø eller Kristiansson tilhører min aller nærmeste vennekrets, men jeg betrakter begge som gode venner. Så hvordan kan en samtale mellom to intelligente mennesker ende ut i en parodi på en slags debatt?

Det hørtes ut som om Nordbø satt og spilte gitar, og egentlig befant seg alle andre steder enn i et radiostudio. Og kanskje var dette nok et dustete «komiker-stunt»? Hvem veit – kanskje var NRK med på det hele, innforstått med at dette skulle bli «morsomt»? I så fall ble Kristiansson et lett bytte – for han forsøkte faktisk å forholde seg til temaet, uansett hvor perifert «problemet» må sies å være.

Ærlig talt – må vi virkelig «diskutere» om hvorvidt enkelte drosjesjåfører er høflige, mens andre er uhøflige? Har du noen gang møtt på en uhøflig kelner? En uhøflig bussjåfør? En uhøflig bonde? Enn si en høflig bonde?!

Som Keith Richards ville sagt det: - Give me a break.

Det eneste som mangler nå, er at Sigrid Bonde Tusvik legger inn en klage over at kvinner ikke får lov å delta i debatten.

Heldigvis ble innslaget runda av med Bertine Zetlitz og Prepple - som fører krystallklar tale i "Sett at vi sier det sånn".

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag