RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
selvangivelse skatteetaten
selvangivelse skatteetaten Foto: Scanpix - montasje Nettavisen.

Hvor skal du levere selvangivelsen?

Sist oppdatert:
Her kan du levere selvangivelsen, og her, og her og her. Men hvor er best?

Det mangler ikke på valg når du skal levere årets selvangivelse. I tillegg til å levere på gamle måten ved å signere papirutgaven, kan du benytte tre ulike statlige nettsteder. De er altinn.no, skatteetaten.no og minside.no.

I en nyhetsartikkel på nett reklamerer skatteetaten for alle tre nettstedene.

Hvorfor opererer dere med tre nettsteder?

- Vel folk forbinder jo selvangivelsen med skatteetaten - så det er viktig at de finner den hos oss. I tillegg er både minside.no og altinn.no naturlige inngangsporter for folk som skal levere selvangivelsen, sier informasjonssjef Lise Halvorsen i Skatteetaten til Nettavisen.

Fint med mange muligheter
Hun tror ikke dette forvirrer landets skattebetalere.

- Det er jo bare fint at folk har flere muligheter, sier hun til Nettavisen og minner om at den smarte rev alltid har flere innganger og utganger til hulen sin.

- Spiller det noen rolle hvilket nettsted man velger?

- Nei, det gjør det ikke. Men brukergrensesnittet på skatteetaten.no og minside.no er enklere enn hvis du går rett til altinn.no. Det siste nettstedet er mer rettet mot bedrifter og selvstendig næringsdrivende, sier hun.

Spar penger med Nettavisen:
Minrente: Bytt bank og få bedre lånevilkår
Meglerguiden: Finn billigst og best boligmegler
Mittoppdrag: Få tilbud fra håndverkere

Hadde vært best med ett sted
- Det hadde selvfølgelig vært enklest for folk å ha ett nettsted å forholde seg til, men nå er det heldigvis slik at det spiller ingen rolle hvilket du bruker, alt fører til det samme systemet som driftes av altinn.no, sier administrerende direktør Jon. H. Stordrange i Skattebetalerforeningen.

Behøver ikke levere
Problemstillingen med å velge hvor man skal levere selvangivelsen vil for mange nordmenn uansett være uaktuell. For i år som i fjor er det lov å sitte helt stille og gjøre ingenting.

Har du ingen endringer behøver du ikke levere. Les mer om hvem som ikke behøver levere selvangivelse her.

I fjor valgte 1,5 millioner nordmen å ikke levere selvangivelse. Omlag 1,1 millioner nordmenn leverte via internett, telefon og via sms.

- I år har dere har fjernet muligheten for å levere via telefon og sms. Hvorfor det?

- Vi opprettholdt denne ordningen i fjor fordi det var første gang folk kunne la vær å levere dersom de ikke hadde endringer. I år regninger vi med at ordningen er kjent, så da er det ikke behov for disse to leveringsformene, sier Halvorsen.

Skatteetaten startet mandag 16. mars utsendelsen av papirutgaven av selvangivelsen til landets 3,7 millioner skatteytere. På de tre nettstedene altinn.no, minside.no og skatteetaten.no kan du levere selvangivelsen fra 24. mars. Årets frist for å levere, enten det er via gamlemåten eller på internett, er 30. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere