RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvor snakket hun med kidnapperen?

(Scanpix/Politiet)
Sist oppdatert:
Et sted i nærheten av Høvik stoppet kidnapperen og snakket med Faiza Ashraf. Politiet prøver å finne stedet.

Etter en rekke tips har politiet fått verdifull informasjon som de jobber videre med. Samtidig forsøker de å få informasjon fra den siktede 28-åringen som sitter i varetekt. Han skal bli avhørt på nytt fredag. Så langt har han ikke gitt informasjon om hvor Faiza Ashraf kan være.

Politiet jobber nå med å analysere kjøreruten til Faiza Ashrafs kidnapper. Blant annet for å kunne be publikum om observasjoner fra flere spesifikke områder.

Så langt er politiet spesielt interessert i informasjon fra to steder: Området rundt busstoppet Fossveien på Høvik der Faiza Ashraf ble lempet inn i en bil onsdag morgen, og Dikemark-området der telefonen hennes døde klokken 09.30. Dette er områder de vet med sikkerhet at Ashraf har vært.

Skulle ta bussen
Ashraf skulle trolig ta 121 bussen til Oslo som går klokken 06.49. Klokken 06.44 ringte hun politiet og fortalte at hun nettopp hadde blitt kidnappet. Denne samtalen varte til 06.46. Hun beskrev selv kidnapperen som en lys, korthåret, trent mann som skarret på «r»-en.

Artikkelen fortsetter under kartet som viser Høvik og Dikemark i forhold til hverandre.


View Ashraf in a larger map

Da politiet ringte tilbake 06.52 fortalte Ashraf at kidnapperen hadde stoppet bilen og bundet henne med tape i bagasjerommet. Han hadde da fortalt at kidnappingen var kjøpt av en pakistaner for 100.000 kroner.

- Vi analyserer oss nå fram til sannsynlig kjørerute ut fra opplysninger i saken, og elektroniske spor, sier kriminalsjef Nina Bjørlo i Asker og Bærum politidistrikt til Nettavisen.

Politiet hadde kontakt med Ashraf på telefon mellom 06.44 og 06.46, og mellom 06.52 og 07.20. Det Ashraf forteller om turen, og den lyden politiet selv hører på opptaket av denne samtalen, er verdifull informasjon for å finne ut hvor mannen kjørte. Samtidig kan politiet følge hvilke basestasjoner Ashrafs telefon slår inn på mellom Høvik og Dikemark.

Spesielt er det interessant å finne ut hvor kidnapperen stoppet og snakket med Ashraf. Forhåpentligvis kan noen ha sett mannen gå ut av den mørke bilen, åpne bakluka, og stå bøyd ned i bagasjerommet en kort stund.

- Ja, dette er jo et interessant sted, men før vi går ut med en sannsynlig kjørerute så må vi har mer enn antakelser. Vi ønsker ikke å utelukke informasjon som kan være interessant fordi vi har vært for ivrige, sier Bjørlo.

Mistet kontakt
Etter det korte stoppet har kidnapperen trolig kjørt ganske direkte ut til Dikemark. Ashraf selv fortalte at han holdt stor fart. Dette kan tyde på at mannen kjørte E18 sørover, men politiet kan ikke konstatere dette.

Klokken 07.09 har bilen kommet inn i på en mindre vei. Ashraf forteller da at bilen hun ligger i kjører over to fartshumper. Ennå går det 11 minutter før samtalen brytes. Hvorfor samtalen brytes, vet ikke politiet.

Det vi derimot vet, er at det på veien ut til Dikemark finnes områder med svært dårlig mottaksforhold hvor samtalen kan ha blitt brutt.

Kan holdes skjult
Politiet jobber ennå med å kartlegge mulige skjulesteder i området rundt Dikemark hvor Faiza Ashraf kan være. Etter siste kontakt klokken 07.20, tok det to timer før telefonen hennes døde. I siste periode av samtalen, og mens den var innaktiv, sendte mobilen via Dikemark-masten.

Dette kan bety at mobilen ble kastet i dette området, og at kidnapperen kjørte videre med Ashraf.

Men det kan også bety at Ashraf fremdeles er i området. Dikemark sykehus er et stort område med store bygningsmasser som står tomme. i dette området er det også hytteområder og delvis fraflyttede boligområder der Ashraf kan bli holdt skjult.

Les: Her forsvant hun

- Dette er et stort område. Vi har gjort systematisk analyser for å finne sannsynlige steder der vi har gjort rundspørringer, men vi har ikke gjort en rundspørring i hele dette området, sier Bjørlo.

Undersøker i Pakistan
Nina Bjørlo forteller at politiet har kontakt med Iver Stensrud, som er norsk sambandsmann til pakistansk politi. Foreløpig er Ashraf bare etterlyst internt i politiet gjennom Interpol, men Bjørlo utelukker ikke at man også kan etterlyse Ashraf offentlig i Pakistan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere