Det har vært svært stille rundt George W. Bush etter at han forlot Det hvite hus i januar 2009. Men i disse dager stiller ekspresidenten opp i en rekke TV-intervjuer i USA for å promotere sin nye bok «Decision Points». Flere godbiter fra boken har allerede lekket ut til storaviser som The New York Times.

Sex etter fylte 50
Men i et TV-intervju med USA Today Show fortalte en ærlig Bush om en pinlig ting han hadde sagt i fylla. Bush er som kjent en tørrlagt alkoholiker. Han har ifølge seg selv ikke rørt alkohol etter at han sluttet i 1986.

- Jeg var full under et middagsselskap hos mine foreldre i Maine. Mine brødre og min søster var der, og min kone Laura. Og jeg sitter ved siden av en vakker kvinne, som er en venn av min mor og far. Og så sa jeg til henne høylytt: Hvordan er sex etter fylte 50? fortalte Bush til programleder Matt Lauer.

Kommentaren ble ifølge Bush møtt med en anstrengt stillhet. Men kvinnen skal etter hvert ha tatt det hele med et stort smil.

Da den daværende Texas-guvernøren rundet 50, sendte kvinnen ham et brev med følgende spørsmål: Vel, George, hvordan er det (sexen)?

Today Show viser hele intervjuet på mandag og onsdag.

Se deler av intervjuet nederst i saken.

- Jeg var en dranker
Den tidligere presidenten innrømmer at han hadde et kjærlighetsforhold til alkoholen, og har flere ganger tenkt på alkohol etter at han sluttet å drikke.

- Men da jeg kom til Det hvite hus, så hadde jeg ikke hatt en drink på lenge. Jeg har aldri tatt meg en drink etter at jeg sluttet. Hvis jeg går i kirken og det serveres vin under nattverden, så drikker jeg ikke vinen, sa han.

I et intervju med NBC har han beskrevet sitt forhold til alkohol som et kjærlighetsforhold.

- Jeg var en dranker. Men jeg var ikke en dranker med knekk i knærne. Og jeg konkluderte med at jeg ikke var kjemisk avhengig som noen av vennene mine var, sa han.

Ekspresidenten skal ha gitt opp alkoholen dagen etter en fuktig fest på sin egen førtiårsdag.

Nekter å kritisere Obama
Bush var også nylig gjest på det amerikanske talkshowet «Oprah». Her sa ekspresidenten at han var ferdig med politikken.

- Jeg er ferdig med politikk. Noen mener det vil koste dyrt, men jeg har tidligere sagt at jeg er ferdig med politikk, sa han til Oprah.

Bush har i boken sin redegjort for en rekke beslutninger han gjorde under sine to perioder i Det ovale kontor. Men han har imidlertid ikke rettet noe kritikk mot den sittende presidenten Barack Obama.

- Jeg mener det ikke er riktig av en tidligere president å ha en mening om hver fordømte lille ting. Han har en svært tøff jobb, sa Bush til Oprah.

- Hva synes du om Sarah Palin?

- Jeg er ingen politisk kommentator. Det er jeg virkelig ikke.

Les også: Bush: - Jeg blir kvalm
Les også: - Dette vil komme som et sjokk

I boken «Decision Points» redegjør ekspresidenten for den amerikanske invasjonen i Irak i 2003. Hovedargumentet for invasjonen var at amerikansk etterretning mente Saddam Hussein hadde masseødeleggelsesvåpen.

Tidligere utenriksminister Collin Powell la fram de såkalte bevisene for FNs generalforsamling. Men som kjent så fant aldri amerikanerne noen masseødeleggelsesvåpen i Irak. Bush skriver at han blir kvalm av tanken.

- Ingen var mer sjokkert og sint enn meg, da vi ikke fant våpnene. Jeg fikk en kvalmende følelse hver gang jeg tenkte på det. Og får det fortsatt, skriver Bush i boken, ifølge utdrag som er gjenigitt i The New York Times.

Selvkritikk
Ekspresidenten fikk massiv kritikk for håndteringen av orkanen Katarina, som jevnet store deler av New Orléans med jorden. Bush innrømmer i boken at han håndterte krisen dårlig. Og da finanskrisen eksalerte mot slutten av presidentperioden i 2008, følte han seg til tider som «en kaptein på et synkende skip».

Bush var tidenes minst likte president da han forlot Det hvite hus i januar 2009, men boken kan kanskje bidra med å kaste et bedre lys over ekspresidentens ettermæle.

- Hva enn dommen blir over mitt presidentskap, så er jeg komfortabel med det faktumet at jeg ikke kommer til å være i live og få høre det, skriver han.

Se deler av intervjuet med George W. Bush under.

HTML EMBED