Hvordan glemme eks-en

Foto: (Scanpix)

Hvis minner om din forrige partner fortsatt henger igjen, gir vi deg ti tips som vil få han/hun skrevet inn i glemmeboka for godt.

18.08.03 11:49

10. Innse at han/hun er borte
For enkelte vil dette være det lengste og tyngste steget av dem alle. Hvor seriøst det forrige forholdet var, vil ha mye å si for tiden du vil tilbringe på dette steget. Bodde dere sammen, vil det ta lenger tid en hvis du datet henne/han i et halvt år.

Jo fortere du innser at han/hun ikke vil komme til fornuft og gjenoppta kontakten, jo fortere kan du komme i gang med nye forhold.

9. Tøm hodet
Uten å høres altfor ”New Age” ut, du må gi slipp på alle de vonde følelsene fra det siste forholdet. Hvis ikke drar du de bare med deg videre, noe som kan forårsake katastrofe. Du kan for eksempel tolke oppførselen til din nye partner på samme måten som din eks. Eller du risikerer at han/hun får en skyllebøtte som egentlig skulle vært rettet mot den forrige.

8. Lær av dine feil
Når du har kvittet deg med de negative følelsene, kan du se tilbake på de tidligere forholdene og finne ut hva som gikk skeis. Tenk på hvorfor det ble slutt og hva som gjorde at dere ikke passet sammen.

Ved å ta dette steget kan du nesten sikre deg mot å gjøre de samme feilene igjen, og dermed komme tettere innpå informasjonen om hva slags partner du leter etter.

7. Snakk med vedkommende
Selv om det kan virke litt rart, bør du snakke med din nye kjæreste om den forrige. Slik vil hun/han forstå hvordan det var og ikke feiltolke noe du sier eller gjør. Men du må ikke snakke for mye, da stikker hun/han bare av, og du må begynne på toppen av denne lista igjen.

6. Klipp alle tråder
Mange beholder sine tidligere kjærester som venner, men alle vet at det som oftest ikke går. Tidligere diskusjoner og hendelser vil hele tiden ligge i luften, og kan få de involverte personene til å gjøre merkelige ting.

5. Gjem bildet av henne/han

Mens du først er i gang, pakk alle gjenstander (for eksempel bilder, brev og klær) som minner om han/henne sammen og kast det, eller gjem alt i en pappeske bakerst på loftet. Når det er ferdig, finn frem et bilde av den nye kjæresten din og send vedkommende en gladmail.

4. Finn nye stamsteder
Prøv og finn noen nye steder du og kjæresten kan gå, ikke vend tilbake til gamle trakter. Da vil energien gå med til å tenke på han/hun, istedenfor din nye livsledsager. Det beste er egentlig å finne steder ingen av dere ha vært før, og på den måten oppleve dem sammen. Hvem vet, kanskje det blir deres sted?

3. Introduser han/henne for venner og familie
Ved å gjøre dette, vil du ha lettere for å komme videre. Når personene rundt deg begynner å glemme personen du var sammen med tidligere, vil du ha lettere for å gjøre det samme.

2. Ikke sammenlign
Uansett hva du gjør: Aldri sammenlign din nye kjæreste med den forrige.

1. Sett pris på henne
Fokuser på hva som gjør kjæresten din til akkurat den han/hun er. Hva er særegent med vedkommende? Hva gjør han/hun som ingen andre kan? Ved å svare på disse spørsmålene vil du sette fingeren på hvilke sider du liker ved personen, og sette enda større pris på dem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.