*Nettavisen* Nyheter.

Hvordan kan en whisky koste 90.000 kroner?

Det gjør nemlig denne flasken.

Klikk på bildet for å forstørre.

FRANSK KRYSTALL: Lalique har designet den eksklusive karaffelen.

(LXUS.no) Utrykket "dyre dråper" får helt ny betydning når man snakker om Macallan 57 Lalique Finest Cut. En flaske med de brune dråpene koster hele 90.000 kroner.

LES OGSÅ:
Drinken som setter bartenderen på prøve
Verdens rareste drinker
Bartenderen kan avsløre deg

Men hvordan kan en flaske whisky koste så mye?

Svaret er ifølge Luxist at krystallkaraffelen i meget begrenset opplag inneholder en meget sjelden, single malt whisky fra det berømte Speyside-distilleriet, som ble grunnlagt allerede i 1824.

Fransk designerkrystall

De brune dråpene er lagret på eikefat i 57 år, og er dermed den nest eldste whiskyen som noensinne er blitt sluppet på markedet fra Macallan - kun slått av en legendarisk 1926-årgang som ble tappet på flaske 60 år senere og solgt i 1986.

Klikk på bildet for å forstørre.

Finest Cut-karaffelen er produsert av det franske krystallhuset Lalique, og hver av de 400 flaskene er individuelt nummerert.

- For å hedre Laliques Finest Cut-karaffel, valgte vi en spesielt sjelden 57 år gammel Macallan single malt whisky, forteller David Cox fra Macallan ifølge Luxist.

Macallan satte nylig prisrekord under en auksjon i Skottland, hvor en av flaskene fra deres 50-årsjubileum gikk for svimlende 117.500 kroner.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.