RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvordan kunne dette skje?

(Sscanpix/Reuters)
Sist oppdatert:
Etterforsker bussulykken som kostet 38 liv i Italia

Roma (NTB-AFP-Reuters): Italienske myndigheter har startet etterforskning etter at minst 38 personer mistet livet da en buss kjørte av veien sør i landet.

Les også: Her raste bussen utfor broen

Påtalemyndigheten i området startet etterforskningen for å se om det er grunnlag for å sikte noen for uaktsomt drap etter den alvorlige ulykken søndag kveld.

Sjåføren døde i ulykken, men etterforskerne skal også se på om bussen var i god nok teknisk stand, melder det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Redningsarbeidere holdt fortsatt på med å få folk ut av vraket mandag formiddag.

Alvorlig ulykke

Bussen, som hadde rundt 50 passasjerer, holdt høy fart da den raste rundt 30 meter ned en grøft etter å ha kjørt av veien ved ei bru på motorveien mellom Napoli og Bari.

33 omkomne ble hentet ut av bussen, mens tre andre ble funnet under vraket. Elleve passasjerer ble hentet ut av bussvraket i live og sendt til sykehus. Flere av dem var alvorlig skadd.

Ifølge Corriere della Sera døde to av de skadde på sykehuset i løpet av natten. Dermed mistet minst 38 mennesker livet i den alvorlige bussulykken.

Avisen skriver at kistene med de 36 som døde på stedet, sto på rekke og rad langs veien. Flere av de omkomne skal være barn, ifølge avisene La Repubblica og Corriere della Sera.

– Situasjonen er kritisk. Vi jobber for å redde så mange liv som mulig, sa en talsmann for det lokale brannvesenet til La Repubblica etter ulykken.

Pilegrimsreise

Redningsarbeidet var vanskelig og farlig på grunn av en stor betongblokk som hang over ulykkesstedet og kunne løsne. Flere ganger under arbeidet ble alle bedt om å være helt stille, slik at man kunne lytte etter livstegn fra skadde passasjerer.

Noen øyenvitner forteller at det så ut til at sjåføren fikk problemer med bremsene før ulykken, som fant sted nær byen Avellino.

Bussen traff flere biler før den kjørte av veien, og det skal også være skadde i kjøretøyene som ble truffet av bussen.

Passasjerene var på vei tilbake til Napoli etter en pilegrimsreise da ulykken skjedde.

Motorveien mellom Napoli og Bari ble stengt etter ulykken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere