Hvordan spare 760 millioner?

Foto: - (SCANPIX)

Jo, det er ganske enkelt. Og det beste av alt – det forenkler hverdagen din.

29.07.10 13:29

Vi skriver år 2010, og vi må ned i promillenivå for å finne de som ikke lenger har internettilgang – enten hjemme eller på jobb. De aller fleste har tilgang til nettet på begge plassene.

Deprimerende nok får også de fleste av oss regninger. Tidligere dumpet disse ned i postkassen, men nå går stadig flere over til nettbaserte fakturaer. Mange mottar såkalt eFaktura, og her kommer besparelsene inn.

Sparte 602 millioner

Forbrukerne slipper da unna med administrasjonsgebyret, normalt 25 kroner. Ettersom 1,3 millioner nordmenn har opprettet 5,6 millioner eFaktura-avtaler «sparte» vi solide 602 millioner kroner i 2009.

- Hvis veksten på eFaktura-bruken på 27 prosent fortsetter så vil forbrukerne spare over 760 millioner kroner på administrasjonsgebyrer i 2010, sier salgssjef Tove Havn Skorge i BBS.

500 tonn papir

Ikke bare er de elektroniske fakturaene kostnadsbesparende. Alle som har betalt regninger på nett vet hvor vanskelige kid-numrene kan være. Disse slipper man å slå inn.

- Men kanskje det beste nå i sommermånedene er at du ikke er avhengig av postkassen din for å motta regningene dine. Du kan motta og betale alle regninger hvor enn du er i verden. Og du får bedre oversikt over betalte og ikke-betalte regninger, samt at du selv kan bestemme beløp og betalingsdato, argumenterer Havn Skorge.

Også avsenderne sparer på eFaktura. I år vil leverandørene spare over 244 millioner bare på porto. Og ikke minst vil det spares rundt 500 tonn papir.

Stadig flere oppdager den elektroniske fakturaen. Over halvparten av de over 50 år har nå tatt den i bruk, mens 20 prosent av alle nye eFaktura-avtaler gjøres av brukere over 60.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.