*Nettavisen* Nyheter.

«Hvorfor går du i så rare klær?»

Ellen Inga O Hætta sier at søljen hun gikk med, ikke skapte problemer i sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Men det gjorde fottøyet komagene. Nå vurderer Hætta å droppe kofta som reiseplagg. Foto: Eilif Aslaksen (Finnmark Dagblad)

Hetset i sikkerhetskontrollen.

25.04.14 13:09

- Nok en gang, av med komagene!

Det twitret Ellen Inga O. Hætta, og viser bildet av komagene og komagbåndene i den gråe boksen, klar for gjennomlysing i sikkerhetssjekken på Gardermoen.

- Denne gangen ble det rent komisk. De skulle på død og liv sjekke komagene mine, men den svære sølja jeg går med, med en lang spiss nål, var ikke noe problem, forteller Ellen Inga O. Hætta til Finnmark Dagblad.

- Ubehagelig opplevelse

Forrige gang komagene ble kommandert av, var ikke like morsom.

- Det var i oktober på Gardermoen. Det var regelrett en ubehagelig opplevelse. I tillegg til at vekteren var brysk da han kommanderte meg til å ta av komagene, spurte han meg: "Hvorfor går du i så rare klær?"

Ellen Inga O. Hætta sier hun setter dette på kontoen for lav kulturforståelse, når man ikke vet hva en kofte med tilbehør er.

Kvier seg for kofte

- Jeg har egentlig ingenting imot sikkerhetssjekk, og skjønner hvorfor vi har det. Men nå er det så jeg begynner å kvie meg for å reise i kofte, sier Hætta til Finnmark Dagblad.

Denne uka hadde hun både korte komagbånd, og god tid til flyet gikk, så derfor tok hun det hele med godt humør.

Klikk på bildet for å forstørre.

NOK EN GANG; Av med komagene! Foto: Privat/ Ellen Inga O Hætta


- Men det er ikke like morsomt når man har dårlig tid til flyavgang. Det tar fort ti minutter å reime komagene av og på, forteller hun.

Rektor og politiker

Ellen Inga O. Hætta er rektor på Samisk videregående skole og reindriftsskole, og liker derfor å representere i kofte.

Hun er også kommunestyrerepresentant for Høyre i Kautokeino.

Hætta liker å være først ute; hun var første samekvinne som var ordfører. Hætta har også vært reindriftssjef og statssekretær for samiske saker i regjeringen.

Les flere saker i Finnmark Dagblad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag