RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvorfor henter du ikke bilen?

Foto: Birthe Steen Hansen (iOslo.no)
Sist oppdatert:
Den mystiske eieren betaler trofast 3000 kroner i måneden for parkeringen til sin gamle Mercedes.

(iOslo.no) Den nedstøvete, eldre Mercedesen har ikke rikket seg av flekken siden den første gang ble parkert på plassen i Q-Parks parkeringsanlegg i Oslo City. De ansatte som jobber i parkeringshuset er usikker på hvor lenge den har stått der, men trolig ble den forlatt der en gang før jul.

Til og med stjernen er den ribbet for. Likevel betaler eieren fortsatt flere tusenlapper i måneden for å ha den uskiltede bilen parkert der.

Kunder klager
Flere parkeringskunder har stusset på den urørlige bilen, der den står på plan 2U langs utkjørselen opp til Biskop Gunnerus' gate.

- Det er klart at mange har reagert på det, sier Q-Parks viseadministerende direktør Gudbrand Vinjar til iOslo.no.

Betaler leien
Kunder har ringt og meldt fra om støvmagneten som tilsynelatende er overlatt til sin egen skjebne. Flere oppfatter det som sjenerende og irriterende, spesielt de som betaler fast abonnement i parkeringshuset. Men det er ingenting parkeringsselskapet kan gjøre, for eieren av bilen betaler samvittighetsfullt leien på rundt 3000 kroner i måneden.

- Det er et utleieforhold som vi jobber med å finne ut av. Betaler han leien for plassen, må han gjerne stå der, sier Vinjar.

- Har ikke annen plass
Så lenge plassen benyttes til å plassere en bil, og ikke andre ting, kan ikke leieforholdet sies opp fra Q-Parks side. Bileieren skal også leie butikklokaler i kjøpesenteret og har forklart at han ikke har andre steder å oppbevare bilen. De fleste kundene som ringer og klager, får forståelse for situasjonen når den blir forklart til dem. For Q-Parks sin del er leieforholdet uproblematisk.

- Det sjenerer ikke oss. Å leie ut plasser er det vi lever av, avslutter Vinjar.

Men det må da vel finnes billigere steder å parkere en gammel Mercedes?

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere