RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvorfor liker vi disse?

Foto: Thinkstock
Ny forskning avslører damene.

(SIDE2:) Vil du ha en kar med blendende smil og vitser i ermet? Eller vil du ha en mann som ser litt dyster ut eller slår ut med armene og sprader rundt?

Antakelig vil du si det første, men sannheten er sannsynligvis det siste, melder canadiske forskere ved University of British Columbia.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Ikke seksuelt smil
Psykologiteamet på universitetet testet ut hvordan kvinner reagerte på bilder av menn i ulike reaksjoner og hvem de fant mest seksuelt attraktive.

- Vi oppdaget at kvinner var minst tiltrukket av smilende, glade menn og markerte menn som enten så stolte, mektige eller humørsyke ut som langt mer sexy, sier lederen av studiet, professor Jessica Tracy.

Forskerne var særlig opptatt av å finne ut hva smilet betydde for seksuell tiltrekning og hva som kvinner umiddelbart reagerer sensuelt på.

Dessverre for både damer og menn reagerte mannfolka helt annerledes. Menn satte smilende, glade kvinner helt på toppen av det de fant umiddelbart attraktivt.

- Menn var minst tiltrukket av stolte og sikre kvinner, sier Tracy til The Telegraph.

Makt og maskulinitet
Forskerne mener at de mer ubestemmelige mennene signaliserer makt, maskulinitet og styrke til kvinnene, mens en smilende mann er mindre mystisk og virker mindre besluttsom.

Forskerne understreker at de ikke spurte de godt over 1000 deltakerne hvem de ville ha som kjæreste eller ektefelle. De spurte kun om umiddelbar seksuell tiltrekning.

Studiet er publisert i sin helhet i American Psychological Association journal Emotion.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere