I august i fjor satte rådyrjeger Magnus H. Utsigt opp et viltkamera i jaktterrenget sitt, cirka halvannen mil fra hjemstedet i Enebakk i Akershus.

Da han en ettermiddag spolte gjennom filmen ble han mildt sagt overrasket.

- Jeg satte et kamera ute i jaktterrenget mitt for å se om det fantes dyr i området. Ofte ser jeg en hare, elg eller rev. Da jeg gikk gjennom opptaket så jeg blant annet at en rev var blitt fanget opp på filmen, sier han.

Kort tid etterpå så han et annet og langt større firbent dyr.

- I og med at jeg først hadde sett den «ekte» reven klarte jeg raskt å skille dyrene og skjønte at dette var en ulv. Jeg ble utrolig overrasket, sier han til Nettavisen.

Les Gunnar Stavrums Kommentar: Ulv i Østmarka er ikke farlig

Vil ikke ta stilling til ulvejakt
Siden ulvevideoen ble kjent har ikke telefonen til den fotoglade 24-åringen stått stille.

- Jeg har ikke rukket å spise frokost. Det har ringt fra ulike magasiner og aviser i hele dag, sier Utsigt.

24-åringen, som har jaktet siden han tok jegerprøven som 14-åring, sier at han ikke vil ta stilling til hvorvidt det bør jaktes på ulv eller ikke i Norge.

- Det eneste jeg vil si om den saken er at ulven er et fint dyr, sier han til Nettavisen.

På Facebook raser nå debatten om hvorvidt ulven skal drepes eller ikke - delta i debatten under saken eller på Facebook her.

Stor uenighet
Debatten om hvorvidt ulv bør skytes eller ikke har rast den siste tiden. Lederen for Senterungdommen, Sandra Borch, har flere ganger tatt til orde for å skyte ulven i Østmarka.

Miljøvernminister Bård Vegard Solhjell (SV) ønsker i motsetning ulven velkommen til Østmarka vil Sandra Borch ha fri jakt.

- Vi er for fri jakt på all ulv i Norge. Vi bør ta ut rovdyr i tettbebyggelse som blir en trussel for unger, turfolk og hunder, sa hun

Nettavisens redaktør, Gunnar Stavrum, mener det er all grunn til å glede seg over at Østmarka får et ulvepar.

- Selv om du etter all sannsynlighet aldri få se snurten av ulven uansett hvor mye du går på ski innover i Østmarka, er det eksotisk å vite at det er ulv i området, og det gir unektelig litt «krydder» i hverdagen når man skal lokke med seg barna på skitur, skriver Stavrum.

Les også: Østmarka kan få sin egen ulvefamilie

- Liten tvil om at dette er en ulv.
Til VG sier Morten Kjørstad i Rovdata at bildet skapte stor oppstandelse.

- Det er liten tvil om at dette er en ulv. Vi har sett på det selv og fått det vurdert av ekspertisen i Norge. Vi vurderer det også som veldig sannsynlig at det er av akkurat den ulven, sier Kjørstad.

Hva mener du? Diskuter saken under: