RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høy norsk strømeksport

Sist oppdatert:
Stort behov for CO2-fri strøm i Europa har ført til høy norsk strømeksport den siste uka, viser tall fra NVE
Norske vannmagasin er betryggende fulle, og gir kraftprodusentene mulighet til å øke produksjonen mer enn normalt. Det nyttbare tilsiget til norske vannkraftverk har vært 141 TWh i 2005. Det er 23 TWh mer enn i et nedbørs- og temperaturmessig normalår, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat. (NVE).

Det høye tilsiget har også gitt en økning i vannmagasinenes fyllingsgrad. Ved utgangen av uke 52 var fyllingsgraden i norske magasiner 77,3 prosent. Det vil si at magasinfyllingen er 5,6 prosentpoeng høyere enn til samme tid i fjor og 6,1 prosentpoeng over medianverdien. Imidlertid er snømagasinet betydelig mindre enn normalt ved utgangen av 2005.

Foreløpige tall viser en produksjon på 137 TWh i 2005. Dette er over 28 TWh høyere enn i fjor. Den høye produksjonen har gitt en norsk nettoeksport av elektrisk kraft på 12 TWh i 2005. Til sammenligning hadde Norge en nettoimport på nesten 12 TWh i 2004.

©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere