RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hybelskip skal redde studenter i bolignød

(Privat)
Kreative hoder slo seg sammen og fant løsningen for over hundre boligløse studenter.

Kjendispilot Ola O. Giæver og Mads Bækkelund i Oppdrag Nord-Norge har slått hodene sammen og gjør originale tiltak for å huse årets studenter. En båt på 220 fot skal huse 124 studenter som har fått studieplass i Tromsø.

- Det er et kjempeproblem at over 1900 studenter står i boligkø. Og det blir bare verre og verre, sier Giæver til Nordlys.

Dette er et prosjekt de har jobbet med en stund, og som forhåpentligvis er klar i løpet av tre-fire uker. Tromsø kommune har allerede stilt seg positiv til idéen.

- Dette skal være et permanent tilbud. Båten skal ligge i flere år, og skal tilrettelegges for studentene, forteller han.

Flotte fasiliteter
Både Giæver og Bækkelund mener at å bo i båt er bedre enn å bo på land.

- Det er sosialt og lugarene er varme og koselige. De har også internett og tv, forteller Bækkelund, som til vanlig tilbringer mesteparten av tiden sin på båt igjennom jobben.

Studentbåten er en tidligere hotellbåt som har gått som elvecruise. 62 doble rom med dusj og toalett, lesesal og oppholdsrom er bare noe av det den unike studentbåten skal inneha. I tillegg er det flere felleskjøkken på båten, og kanskje blir det mulighet for kantinedrift.

- Vi jobber også med å få til et konsept hvor alle beboerne får egne skipssekker. Den kan de legge skitne klær i for å få det vasket. Vi tenker en ordning med klippekorttjenester, forteller Bækkelund.

Rimelige priser
Prisen for en lugar er anslått til å ligge på mellom 5000 kroner og 6500 kroner.

- Hybellugarleien kommer an på hvor dyr kaileien blir, og andre offentlige avgifter. Men hyblene skal komme ganske gunstig ut i forhold til markedet i Tromsø, lover Giæver.

Båten mangler kaiplass, og nå etterspør de ledige kaiplasser for den spesielle studentbåten.

- Ballen er i gang. Så fort vi finner en ledig kai i Tromsø, og alle godkjenninger er i orden, så kan vi begynne å ta inn studentene, sier Bækkelund.

Les flere saker fra Nordlys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere