RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høybråten får toppjobb

Foto: Andersen, Aleksander (Scanpix)
Sist oppdatert:
Dermed er fremtiden mer sikker for KrFs avtroppende leder.

KrF-leder Dagfinn Høybråten er valgt til ny styreleder for den globale vaksinealliansen GAVI.

I flere dager har det spekulert i at Høybråten har vært favoritt til det internasjonale toppvervet, og på GAVI-møte i Kigali i Rwanda tirsdag morgen ble det klart.

Høybråten, som har vært styremedlem i GAVI siden 2006, etterfølger Irlands tidligere president, Mary Robinson. GAVIs første styreleder var Nelson Mandela.

Vaksinert 300 millioner barn
GAVI har siden etableringen i 2000 bidratt til vaksinering av 300 millioner barn og har reddet over fem millioner liv. Det er utviklet nye vaksiner mot sykdommer som særlig forekommer i fattige land, og nye finansieringsformer har sikret en historisk høy andel av verdens barn grunnleggende vaksiner. GAVI har dermed bidratt sterkt til å nå tusenårsmålene om redusert barnedødelighet.

Partnerne i GAVI-samarbeidet er blant andre Verdens Helseorganisasjon, UNICEF, Verdensbanken og Bill & Melinda Gates Foundation, i tillegg til et 20-talls bidragsytende land og 70 utviklingsland. USA, Storbritannia og Norge er blant de viktigste bidragsyterne i tillegg til Gates-stiftelsen. GAVI har et årlig budsjett på over seks milliarder kroner.

- Barnedødelighet
- GAVI er en suksesshistorie som må fortsette, i kampen mot barnedødelighet i verdens fattige land. Tallet på reddede liv kan nær dobles om verden fortsatt satser på det fantastiske redskapet i forebyggende helsearbeid som vaksiner representerer, sier den nyvalgte styrelederen Dagfinn Høybråten.

- En av mine viktigste oppgaver blir å utfordre til en opptrapping av denne innsatsen framover. Det er etisk riktig, økonomisk fornuftig og meget effektivt, sa Høybråten da han takket for tilliten under møtet i Kigali i dag.

Høybråten vil kombinere styreledervervet med sin jobb i Stortinget for KrF.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere