RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høydepunkt fra Idol 2003

Gaute Ormåsen og David Pettersen.
Gaute Ormåsen og David Pettersen. Foto: Ågot Caroline Nilssen/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
På fredag braker det løs med en ny Idol-runde på TV 2. Onsdag kan du lade opp med høydepunktene fra i fjor.

"Idol" var i fjor vår programmet alle snakket om, alle hadde en mening om, og som alle etter hvert måtte se. TV 2 og plateselskapet BMG satte seg fore å finne Norges nye popidol, og lyktes til de grader med det.

Idol-vinner Kurt Nilsen har til nå solgt 111 500 singler og 74 000 album. I tillegg viser suksessen Gaute Ormåsen og David Pedersen har opplevd, at verken sølv eller bronse på noen måte kan regnes som nederlag. Snarere tvert imot.

Men det var langt frem. I overkant av 3000 hadde meldt seg til audition, og Idol-juryen plukket først ut 100 deltakere fra de fire auditionbyene Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo. Alle husker vel måten David Pedersen overbeviste juryen på med trampeversjonen av "Kryptonite". Han ble sendt videre etter bare noen korte strofer. Like lett gikk det imidlertid ikke for alle. Det var mange drømmer, mye følelser, og en rekke skuffelser blant deltakerne.

Idol engasjerte
Idol var ingen umiddelbar suksess på tv, men ble det etter hvert. Mens første Idol-program i januar i fjor hadde beskjedne 246 000 seere, gikk det etter hvert bare oppover. De 23 programmene hadde i snitt 550 000 seere, med toppnotering under finalen 23. mai da 1,1 million tv-seere så Kurt Nilsen bli Norges nye Idol.

Tv-seernes engasjement var også sterkt. Ikke i noe annet Idol-land var stemmetallene så høye i forhold til seertallene. Etter at juryen hadde plukket ut de femti beste deltakerne, satt publikum i de siste fjorten programmene med all makt over hvem som gikk videre. Det ble til sammen avgitt over 3 millioner stemmer per telefon og SMS, med toppnotering finalekvelden med nærmere 940 000 stemmer.

Alle høydepunktene
Onsdag kan du gjenoppleve mange av fjorårets mest minnerike tv-opplevelser når TV 2 viser høydepunktene fra første runde med Idol. Det blir gjensyn med Kurt, Gaute, David, Rebecca, Espen, Orji, Guro og alle de andre. Vi får gjenoppleve gullkorn fra juryen, oppturer og nedturer. Fra starten i Tromsø til finalen i Chateau Neuf.

Og på fredag braker det løs på nytt når programlederne Solveig Kloppen og Ingrid Gjessing setter i gang jakten på en ny superstjerne i Idol-runde nummer 2.

Se "Idol 2003" på TV 2 onsdag 21. januar 2004 kl. 20.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere