RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro gir forskere munnkurv

Sist oppdatert:
Norsk Hydro nekter å gi innsyn i to forskningsrapporter, som ifølge Aftenposten avdekker blant annet feilrapprotering av utslipp fra olje- og gassplattformer
Forskerne som har laget rapporten skal ifølge avisen ha fått munnkurv av Hydro.

Rapporten som er basert på intervjuer med ansatte på oljeinnstallasjonene, avdekker at det skjer en bevisst feilrapportering av utslipp fra norske plattformer.

Formålet med prosjektet som er betalt av Norsk Hydr var ikke å kartlegge hvordan utslippsreglene etterleves, men å se nærmere på de dilemmaene de ansatte møter når de skal rapportere slike utslipp, skriver Aftenposten.

I disse bakgrunnsintervjuer med ledende personell på plattformer, fremkom det at de er engstelige for å rapportere større utslipp. Grunnen er at folk ned i systemet skal føle at det er de som får ansvaret og ikke at det er selskapet som sådan som får skylden eller ansvaret.

Aftenposten ønsker å intervjue forsker Yngve Lindvig om rapproten, men dette ble stoppet av Norsk Hydros helse-, miljø- og sikkerhetssjef Eva Ljosland, som hadde tatt kontakt med ham og understreket den konfidensialitetserklæring som forskerne hadde undertegnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere