RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro gransker opsjonsbråket

Sist oppdatert:
Staten gir styret ansvaret for millionutdelingen.
Hydro gjennomgår prosessen bak opsjonsinnløsningen. Staten sier milliontildelingen er styrets ansvar.

Fredag ble det i Aftenposten sådd tvil om styreleder i Hydro, Jan Reinås, hadde lov til å dele ut hele den fete opsjonsgevinsten på totalt 210 millioner kroner til Hydros toppsjefer. I årsrapporten heter det at deltakerne ikke kan hente ut opsjonsgevinster som er større enn fastlønnen hvert år.

Nå blir saken gjennomgått internt i Hydro og aksjonærene informert.

Ifølge Rikke Lind, statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet, har Hydro satt i gang en juridisk vurdering av prosessen rundt avslutningen av opsjonsprogrammet og innløsningen av opsjonsgevinsten.

«Jobber med å klargjøre»

- Vi har selv ikke igangsatt noen undersøkelser. Det er styrets ansvar at de opptrer innenfor de rette juridiske rammer, sier Lind.

- Vi går gjennom og prøver på en strukturert og ordentlig måte å forklare en del av de prosessene som omtales i Aftenposten, bekrefter informasjonssjef i Hydro, Thomas Knutzen, til NA24.

Han legger til at de «jobber med å klargjøre» Hydros syn rundt de tingene som kom frem i Aftenposten fredag morgen.

- Hvordan dette kommuniseres får vi se på. Vi pleier ikke å gå ut med pressemeldinger om ting som står i pressen, kun når vi har faktiske opplysninger å komme med om Hydro, sier Knutzen.

Styrets ansvar

Lind forteller at de forholder seg til at det er styret som vurderer hva som er lovlig eller ikke, og at de selv må ta ansvar for at de holder seg til Hydros interne regler, og aksjeloven. Hun presiserer at de drøyt 200 millionene som nå er innløst i opsjonsgevinst blant 35 Hydro-sjefer er tidligere tildelte opsjoner. De har aldri vært et tema i generalforsamlingen.

- Vi ønsker å være ryddige som eiere og kommunisere med styret på en egnet måte, gjennom generalforsamlingen og vårt medlem i valgkomiteen, sier Lind.

Hun viser til at Hydro har kommunisert avslutningen av opsjonsprogrammet med aksjonærene på generelt grunnlag, og at Næringsdepartementet ikke har godkjent de store summene som nå ble innløst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere