RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro handler i Slovakia

Sist oppdatert:
Norsk Hydro betaler 28 millioner dollar for å bli majoritetseier i et slovakiske aluminiumsselskap.
Norsk Hydro har bladd opp 28 millioner dollar og har dermed økt eierandelen i det slovakiske aluminiumsselskapet Slovalco toø 55,3 prosent. Det er den europeiske banken for gjenoppbygging og utvikling EBRD som har redusert sin beholdning i form av å selge til Hydro.

Investeringen stadfester det langvarige forholdet mellom Hydro og Slovalco og den viktige rollen som Slovalco spiller for Hydro, skriver Hydro i en pressemelding.

I og med at Hydro er blitt en majoritetseier i det slovakiske selskapet har EBRDs eierandel blitt redusert til 10 prosent. Det slovakiske selskapet ZSNP eier de resterende 34,7 prosent.

- Hydro og EBRD har vært partnere i Slovalco siden 1994, da de kjøpte 10 prosent hver av aksjene i selskapet. Slovalco ble opprettet for å fullføre og drive det moderne aluminiumverket i Ziar nad Hronom i Slovakia. I 2001 økte EBRD sin eierandel til 45,3 prosent, mens Hydro økte sin andel til 20 prosent, heter det videre i meldingen fra Hydro.

Slovalco har en produksjon av primæraluminium på 160.000 tonn per år etter en vellykket utvidelse i 2004. I 2005 nådde salget av pressbolt og støpelegeringer fra støperiet hele 177.000 tonn, som hovedsakelig selges gjennom Hydros salgsnettverk i Europa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere