RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro ikke helt klar for budkamp

Sist oppdatert:
Meglerhuset ABG Sundal Collier mener at Hydro trolig ikke er klar for noen budkamp om franske Pechiney
I en analyse fra ABG Sundal Collier heter det at Hydro ikke har gjennomført integrasjonen av tyske VAW. I tillegg til dette er ikke gjødseldivisjonen Agri spunnet ut ennå. Dette kan være klampen om foten på Eivind Reiten & Co. i kampen om franske Pechiney.

iMarkedet skrev tirsdag formiddag at franske analytikere tror Hydro kan komme inn som Pechiney-ledelsens hvite ridder i kampen om det franske aluminiumselskapet. Pechiney er oppkjøpsmål for canadiske Alcan.

ABG Sundal Coller tror imidlertid at Hydro kan gå for eierandeler som vil bli skilt ut etter en mulig fusjon mellom Alcan og Pechiney. Dette inkluderer 50 prosents eierandelen til Alcan i Alu-Norf.

ABG Sundal Collier skriver videre at den nye mulige gruppen, mellom Alcan og Pechiney, blir en sterk internasjonal spiller, med en markedsandel på 13 prosent i aluminiumsmarkedet. Alcoa har en andel på 14 prosent, RusAl har 9 prosent mens Hydro har 6 prosents markedsandel.

ABG Sundal Collier har en hold-anbefaling på Hydro-aksjen, med kursmål 350 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere