RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro kan selge hele Yara-posten

Sist oppdatert:
Norsk Hydro opplyser i dag at de vil minst selge halvparten av aksjene de vil eie i Yara i forbindelse med fisjonen av landbruksdivisjonen
Det går frem av en melding fra Norsk Hydro, som tidligere har signalisert at hele posten planlegges solgt i forbindelse med fisjonen av Yara.

Konsernet opplyser nå at prosessen fortsetter. I forbindelse med fisjonen og notering av landbruksdivisjonen undernavnet Yara, vil Norsk Hydro bli sittende med 20 prosent av aksjene i det nye selskapet.

Det er halvparten av disse Hydro minst vil selge gjennom et nedsalg som skal skje parallelt med fisjonen og notering av Yara. De opprettholder planer om å selge hele sin eierandel i Yara, avhengig av markedsforholdene.

Et fsalg av hele Hydros eierandel i Yara vil være gitt at tilretteleggerne fullt ut utnytter en overtildelingsopsjon som konsernet vil gi i forbindelse med nedsalget.

Det er planlagt at nedsalget vil bli gjennomført 25. mars 2004, samtidig med gjennomføring av fisjonen og notering av Yara-aksjen på Oslo Børs.

- Aksjene vil bli tilbudt institusjonelle investorer i Norge og internasjonalt, samt til privatpersoner i Norge, heter det i meldingen.

ABG Sundal Collier og UBS Investment Bank er engasjert som hovedtilretteleggere og joint bookrunners for transaksjonen. BMO Nesbitt Burns og Enskilda Securities er engasjert som medtilretteleggere for transaksjonen.

Aksjene vil bli solgt av Norsk Hydro ASA. Yara vil ikke motta noe proveny i forbindelse med nedsalget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere