RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro kan vurdere dyrere oljeprosjekter

Sist oppdatert:
Norsk Hydro åpner nå for at de kan komme til å vurdere utbyggingsprosjekter basert på en høyere langsiktig oljepris enn dagens krav på 25 dollar fatet
Det var i desember i fjor at Hydro hevet grensen for hvor oljepris et utbyggingsprosjekt må kunne forsvare til 25 dollar pr. fat. Nå åpner konsernet for at de også vil vurdere prosjekter som krever en enda høyere oljepris for å tilfredsstille Hydros avkastningskrav.

Det skjer etter at en rekke analytikere har uttalt at grensen på 25 dollar vil kunne begrense selskapets ekspansjonsmuligheter. Statoil uttalt nylig at de vil vurdere prosjekter ut fra en langsiktig oljepris på 25 til 30 dollar fatet.

Investor relations medarbeider Kjetil Bakken sier til Dow Jones Newswires at Hydro fortsatt vil bruke 25 dollar som prisforventningen i prosjektvurderinger, men sier videre at Hydro også seriøst vil vurdere prosjekter som krever en høyere oljepris.

- Når det kommer til potensielle oppkjøp er det ikke å kjøpe der ute til den prisen (25 dollar). Dersom vi forblir stående på den prisen, vil vi ikke være i stand til å kjøpe noe. Så vi må være pragmatiske i forhold til å kjøpe på de prisene, sier Bakken til Dow Jones.

Bakken presiserer at konsernet ikke er i ferd med å endre sin langsiktige oljeprisforventning på 25 dollar fatet. Han sa videre at den rette tiden for å annonsere en eventuell endring vil være kapitalmarkedsdagen i desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere