RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro-konkurrent opprettholder guiding

Sist oppdatert:
Canadiske Potash Corp. of Saskatchewan opprettholdt sine forventninger om å doble resultat pr. aksje i 2003, og varsler samtidig oppkjøp og mulig prisøkning
Ifølge Dow Jones Newswire så gjentok konsernsjef Bill Doyle på gårsdagens generalforsamling at Potash forventer en dobling av resultatet til 2 dollar pr. aksje, og det tross sterkere canadiske dollar og volatile naturgasspriser.

- Vi har bedre fundamentale forhold. Først og fremst har vi høyere kornpriser, sa Doyle, og pekte på at bøndene ved gode kornpriser gjør mer for å øke jordas yte evne.

Doyle signaliserte videre at Potash vil øke prisene i amerikanske dollar på gjødsel, skulle den canadiske dollaren fortsette å styrke seg. En prisøkning kan komme i andre halvår.

Potash-sjefen varslet også at gjødselgiganten er på offensiven, og klare til å gjennomføre oppkjøp i år.

- Den sterkeste vil vinne. Det er et spørsmål om å spise eller bli spist. Vi planlegger å være en av folkene ved middagsbordet, sa Doyle ifølge Dow Jones.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere