RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro kutter i Årdal

Sist oppdatert:
Hydro Aluminium planlegger å drive produksjonen basert på den såkalte Søderberg-teknologien i Årdal frem til strengere utslippstillatelser i 2006, og så stenge. Det rammer 210 ansatte
Produksjonslinjen med åpne Søderbergceller i Årdal må utfases i henhold til utslippstillatelsene fra Statens Forurensingstilsyn, SFT, innen utgangen av 2006.

- Nedstengning av Søderberganlegget betyr en reduksjon i metallproduksjonen på ca 50000 tonn og vil berøre direkte mer enn 210 arbeidsplasser ved Hydro Aluminum Årdal, heter det i en pressemelding i dag.

- Hydro Aluminium vil delta aktivt i lokal omstilling og næringsutvikling i en avgrenset periode, med sikte på å motvirke negative følger av den reduksjon i antall arbeidsplasser som vil følge av en utfasing av Søderberg-anleggene, heter det.

- Med de nåværende markeds- og kostnadsforhold vil det totalt sett være best for Norsk Hydro, de ansatte og for lokalsamfunnene at Søderberg-anleggene drives så lenge det er anledning til det i henhold til utslippstillatelsene, heter det videre.

- Vi tar sikte på å vise at vi kan sikre lønnsomhet i de gjenværende anleggene i Årdal også etter at Søderberganleggene må stenges. Men dette vil kreve et omfattende forbedringsarbeid i hele vårt produksjonssystem, fremgår det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere