RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro kutter Ormen Lange-reservene(Ny)

Sist oppdatert:
Hydro-sjefen Eivind Reiten må nå bite i det sure eple å kutte reservestimatene på Ormen Lange og andre felt etter samtaler med amerikanske børsmyndigheter
- Ut fra resultatet av dialogen har Hydro for sin eierandel på 18,07 prosent i Ormen Lange besluttet å bokføre reserver på 234 millioner fat oljeekvivalenter (foe) i Form 20-F for 2003, noe som er 102 millioner foe lavere enn estimatet i årsrapporten for 2003 til aksjonærene, melder Hydro.

Bakgrunnen er de amerikanske børsmyndighetenes regler for føring av påviste med ikke utbygde olje- og gassreserver er strengere enn det Hydro har brukt i sin rapportering. Norges største gassfelt Ormen Lange er som kjent ikke utbygde enda. Det er Hydro som er operatør under utbyggingsfasen.

Justerer også andre felt

Basert på den nye metodologien som nå benyttes på Ormen Lange har Hydro også sett seg nødt til å foreta nedjusteringer på noen andre felt.

Dette har ført til en reduksjon av påviste, ikke utbygde reserver i andre felt enn Ormen Lange med 59 millioner foe sammenlignet med det som er rapportert i Hydros årsrapport for 2003 til aksjonærene.

Blant annet 19 millioner foe på Snøhvit-feltet.

Totalt sett vil Hydros volum av påviste olje- og gassreserver reduseres fra 2.449 millioner foe til 2.288 millioner foe, tilsvarende 6,6 prosent.

- Hele denne reduksjonen skyldes endring i påviste, ikke utbygde
reserver. Det er ingen endring i det samlede estimerte volumet av påviste utbygde reserver.

Shell utløste skredet

Dialogen med SEC ble utløst av at oljeselskapet Shell i begynnelsen av året ble rystet av en overraskende nedjustering av sine reserver, hvor deres andel på Ormen Lange utgjorde brorparten. Det satte fokus på hvordan blant annet Hydro og Statoil har ført sine Ormen Lange-reserver. Det viste en langt mer offensiv føring av Hydro enn flere av de andre lisenseierne på feltet.

Hydro presiserer i dagens melding at nedjusteringen ikke innebærer endring i de antatte reservene og produksjonsprofilen som er beskrevet i Plan for utbygging og drift (PUD) for Ormen Lange. Ormen Lange representerer 49 prosent av Hydros andel av antatt utvinnbare reserver i feltet, som reflektert i PUD.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere