RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro med Mosambik-planer

Sist oppdatert:
Hydro jobber med nye planer i Mosambik. Les mer her:
Torsdag 16. februar ble en kontrakt for utforsking og produksjon, en såkalt EPC-kontrakt, for områdene 2 og 5 i Rovuma-bassenget utenfor Mosambik signert av representanter for regjeringen i Mosambik, det nasjonale oljeselskapet Empresa Nacional de Hidrocarbonetos (ENH) og Hydro.

Undertegningen fant sted i Pemba nord i Mosambik. Fra regjeringens side ble kontrakten signert av Esperança Luarinda Bias, statsråd for mineralressurser.

Område 2 og 5 dekker et område på om lag 14.500 kvadratkilometer rett øst og nord for Pemba, som er provinshovedstad i Capo Delgado. Vanndybden i området varierer fra grunt vann til over 2.000 meter.

Etter kontraktsinngåelsen blir førsteprioriteten å gjennomføre en konsekvensutredning før man starter innledende seismiske undersøkelser.

Partnere i oljeletings- og produksjonskontrakten er operatørene Norsk Hydro Oil og Gas Mozambique med 90 prosent, og Empresa Nacional de Hidrocarbonetos med 10 prosent, skriver Hydro i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere