RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro med oljefunn i Nordsjøen

Sist oppdatert:
Norsk Hydro har gjort et mindre oljefunn nær Framfeltet i Nordsjøen.
Norsk Hydro Produksjon AS, operatør for utvinningstillatelse 090, har avsluttet boringen av undersøkelsesbrønn 35/11-15 S med sidesteget 35/11-15 ST5 i Nordsjøen, melder Oljedirektoratet mandag morgen.

Brønnene påviste et mindre oljefunn. Hovedbrønnen inneholdt også noe gass. Brønnene ble ikke produksjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking.

Målet for brønnene var å undersøke potensialet for olje og gass i et prospekt kalt H-Nord, nær Framfeltet i Nordsjøen.

Rettighetshaverne vil vurdere å produsere funnet med tilknytning til en av installasjonene i Fram-området. Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt.

Det er nå boret 14 letebrønner i utvinningstillatelse 090. Undersøkelsesbrønnene ble boret til totalt dyp på henholdsvis 3177 meter og 2961 meter TVD under havoverflaten og ble avsluttet i bergarter av øvre jura alder.

Brønnene ble boret av den halvt nedsenkbare boreinnretningen Transocean Winner på 363 meters vanndyp. Transocean Winner vil nå fortsette med boring av en letebrønn i utvinningstillatelse 107 ved Njordfeltet på Haltenbanken, også operert av Norsk Hydro Produksjon AS.

Hydro og Statoil har henholdsvis 25 og 20 prosent i brønnen. De andre eierne er ExxonMobil, Idemitsu Petroleum og Gaz de France.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere