RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro mistet 4,8 milliarder kroner i inntekter

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Svake aluminiumspriser førte til kraftig reduserte inntekter for Hydro i tredje kvartal. Resultatet før skatt ble et underskudd på 169 millioner kroner.

Også bunnlinjen står i skarp kontrast til tredje kvartal i 2011, da selskapet endte med et overskudd på 859 millioner kroner. Også resultatet så langt i år viser et kraftig fall fra fjoråret, og hele overskuddet på 8,9 milliarder kroner og vel så det er borte. Ved utgangen av september var selskapet 758 millioner i minus.

Hydrosjef Svein Richard Brandtzæg gir et svakt marked hovedskylden for de svake tallene han presenterte tirsdag.

- De realiserte prisene på alumina og aluminium i kvartalet gir et klart bilde av usikkerheten som råder i markedet og i verdensøkonomien. Hydros svar på dette er å rette oppmerksomheten mot drift, porteføljestyring og økonomisk disiplin, sier Brandtzæg. Han legger også til at selskapet vil styrke sin posisjon i markedet med avtalen med Orkla som ble lansert forrige uke.

Markedet reagerte først med å sende Hydro-aksjen ned da Oslo Børs åpnet. Senere hentet aksjen seg inn, før den igjen fulgte markedet nedover. Etter en snau halvtime var kursfallet på 0,6 prosent.

Omsetningen i tredje kvartal ble på 19 milliarder kroner, drøyt 20 prosent lavere enn i samme periode i fjor. Driftsresultatet endte med et underskudd på 414 millioner kroner, mot et overskudd på 2,2 milliarder i tredje kvartal 2011. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere