RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro og Statoil avventer

Sist oppdatert:
Verken Statoil eller Norsk Hydro har foretatt seg noe i forbindelse med avsløringene av det store oljeselskapet Shells føringer av oljereserver
Et av feltene som Shell nå har setts eg nødt til å revidere ned reserveanslaget opå er Ormen Lange.

Hydro har bokført 70 prosent av de sikre reservene i Ormen Lange-feltet utenfor mørekysten. Til sammenligning har Statoil opplyst at de har bokført 25 prosent av reservene. Senere har det vist seg at BP har bokført en større andel enn Hydro har.

Ingen av selskapene har imidlertid foretatt seg noe i kjølvanet av Shell-saken.

Analytikere Aftenposten har snakket med venter ikke et ras av nye nedjusteringer i andre selskaper nå. Oljeanalytiker Arnstein Wigestrand i Enskilda Securities sier at det alle venter på er undersøkelsene fra det amerikanske kredittilsynet (SEC), skriver avisen.

SEC skal se på hvordan det kan ha seg at ulike selskaper fører reservene ulikt.

- Vi har ikke hatt noen grunn til å se nærmere på hvordan vi bokfører våre reserver, sier Kristofer Hetland i Statoil til Aftenposten.

Hydro opplsyer at de aldri har blitt kontaktet av det amerikanske kredittilsynet i forbindelse med bokføringen av Ormen Lange-reservene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere