RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro omrokerer 700 millioner

Sist oppdatert:
Generaldirektør Eivind Reiten og Hydro har sammen med partner Borealis vedtatt å hente ut 1,4 milliarder kroner fra deres felleseide selskap Noretyl. Selskapet eier raffinerings- og etylenanlegget i Bamble
De to eierne av Noretyl i Bamble vedtok på generalforsamlingen i juni en kapitalnedsettelse med utbetaling til aksjonærene på tilsammen 1,4 milliarder kroner. Selve overføringen til de to likeverdige eierne vil finne sted i slutten av september, når den to måneder lange kreditorfristen utløper.

Etter gjennomføring av kapitalnedsettelsen vil aksjekapital lyde på 400 millioner kroner.

- Dette dreier seg om en bokføringsteknisk overføring. Det vil ikke få noen effekter for Hydro på konsernnivå, sier talskvinne Kristin Brobakke i Norsk Hydro til iMarkedet mandag.

Ifølge Brobakke vil Hydro og Borealis trekke ut kontanter fra Noretyl, men dekke opp igjen uttaket med lån.

- Dette vil ikke bety noen nedskrivning av verdiene, sier Brobakke.

Noretyl hører inn under Hydros øvrige virksomheter, nærmere bestemt i Hydro Polymers. Noretyl forstår raffinering av naturgass til etylen, som blant annet går rett inn i Borealis' produksjon av plastråstoff. Borealis varslet i begynnelsen av juli at de jobber med planer for en utbygging av sine anlegg i Bamble

Adm. direktør Roy Vadheim i Borealis opplyste til fylkesavisen varden i juli at planene går uavhengig av om det blir lagt en gassrørledning til Grenlandsregionen eller ikke.

Norsk Hydro er selv stor kunde hos Noretyl, og betalte selskapet 242 millioner kroner i prosesseringsavgifter for raffinering av naturgass i 2002. Hydro oppførte sin investering og tilgodehavende i Noretyl til 542 millioner ved årskiftet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere