RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro oppjusterer

Sist oppdatert:
Hydro oppjusterer produksjonsmålet for 2003 for andre gang på to måneder. Men selskapet vil kutte sine leteaktiviteter. Samtidig lanseres konsernets nye logo (bildet)
Hydro oppjusterer sitt produksjonsmål for olje og gass med 5.000 fat oljeekvivalenter til 525.000 fat. Det fremgår av presentasjonsmaterialet til selskapets kapitalmarkedsdag i dag. Målet ble i oktober hevet fra 510.000 fat.

Målet for neste år blir 560.000 fat. Det er det samme målet som tidligere har vært annonsert for fjerde kvartal 2003 isolert sett.

Samtidig melder selskapet at det forventer å nå sine lønnsomhetsmål for 2003.

For neste år ventes en normalisert avkastning etter selskapets mål om en avkasting (CROGI - Cash Return on Gross Investment) på 9-10 prosent. For 2003 venter man å nå målet på 8,5 til 9,5 prosent.

Investeringene (Capex) ventes å bli 10,1 milliarder i 2003. Investeringsnivået for 2004 forventes å bli omlag 20 milliarder kroner inklusive utforsking.

- For Hydro har det siste året vært preget av viktige strategiske beslutninger og god utvikling i selskapets drift. Det målrettede arbeidet med videre styrking av produktivitet og forbedring av kostnadsposisjon gir utslag i gode resultater, og gjør at Hydro for 2003 forventer å nå sine lønnsomhetsmål, heter det i en pressemelding i forbindelse med presentasjonen.

- Forbedringsprogrammet i Aluminium vil ha nådd målene ved utløpet av året, og realiserte kostnadsbesparelser ligger foran plan, heter det videre.

Et eget avhendelseprogram for virksomheter uten for kjernen, lansert i 2002, er nær sluttført med inngåtte avtaler for 9,3 milliarder kroner.

Endrer målestokk


- Fra 2004 har selskapet besluttet å benytte ROACE (Return On Average Capital Employed) i kommunikasjon av konsernets avkastningsmål. Målsetting for framtidig avkastning vil bli kommunisert ved framleggelse av foreløpig årsresultat 16. februar, heter det.

Til nå har CROGI vært Hydros sentrale målestokk.

Vil lete mindre

- Selv om ressursgrunnlaget sikrer betydelig videre produksjonsvekst de nærmeste årene, har de siste års offensive utforskingsinnsats ikke alene gitt tilgang på reserver for videre produksjonsvekst i samme omfang, heter det.

- Hydro har gjennomført en grundig evaluering av sin letestrategi .Selskapet vil framover søke å redusere risikoprofilen i utforskingsporteføljen, og vil dessuten vurdere å kjøpe seg inn i påviste petroleumsressurser i områder hvor Hydros særlige kompetanse innen boring, reservoar- og feltutvikling kan bidra til økt verdiskaping. Hydros aktivitetsnivå innenfor utforsking vil bli redusert, heter det.

I 2004 vil aktivitetsnivået være omlag en milliard kroner. Framover forventes et årlig nivå på omlag 1,5 milliarder kroner, som anses som et normalnivå for sammenlignbare selskap.

Ny logo

Det er bestemt at den gamle grafiske profilen til Hydro, vikingskipet, skal følge Hydro Agri når landbruksdelen fisjoneres.

I dag presenteres derfor Hydros nye logo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere