RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro reorganiserer trøbbeldel (Ny)

Sist oppdatert:
Etter store nedskrivninger, velger Eivind Reiten å reorganiserer sin aluminiumsforretning. Selskapet avviser at dette er ledd i utskillelse
(Ny: Ny ingress, kommentarer fra selskapet)

Hydro velger nå endre oppsettet på sin aluminiumsdel. Endringene kom etter milliardnedskrivningene i Hydros tyske verk.

Den nye aluminiumsorganisasjon til Hydro blir delt i fem nye forretningsområder. Dette er Primærmetall, Metall produkter, valsede produkter, pressverk og automotive.

I tillegg til dette vil Hydro opprette to geografiske organisasjoner. Disse vil legge vekt på forretningsaktivitetene i Nord-Amerika og Kina.

Johnny Undeli (51), som i dag leder enheten Extrusion North med ansvar for pressverkaktivitetene i Nord-Europa, er utnevnt til sektordirektør for Hydro Aluminium Extrusion med virkning fra 1. januar 2005.

Undeli etterfølger Jean-Claude Raimondi (60), som blir prosjektleder for utvikling og etablering av den nye kompetanse- og støtteorganisasjonen til Hydro Aluminium i Kina.

Martin Carter (40), sektordirektør for Hydro Aluminium Nord-Amerika (HALNA), vil fortsette å lede denne organisasjonen inntil den globale organisasjonsstrukturen for sektorene Extrusion og Metallprodukter blir satt ut i livet 1. juli 2005.

Marianne Aamot, kommunikasjonsdirektør i Hydro Aluminium, sier til iMarkedet.no at reorganiseringen ikke er ledd i å skape et mer autonomt Hydro Aluminium.

- Nei. Dette er en organisering som ikke har noen ting med selvstendighet å gjøre. Den vil styrke vår globale posisjon. Det vil ikke bli endringer i strategi eller fullmakter, sier Aamot til iMarkedet.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere