RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro-samtaler dro ned kursen

Sist oppdatert:
IR-direktør Idar Eikrem i Hydro avkrefter at selskapet har signalisert misnøye med estimatene forut for kvartalsrapporten. Han innrømmes imidlertid at man har "minnet" analytikerne om visse forhold
Aksjekursen i Norsk Hydro har deler av torsdag og fredag vært under sterkt press på Oslo Børs.

I markedet har det gått spekulasjoner om at selskapets IR-avdeling ovenfor analytikerne har signalisert at resultatestimatene er for høye og at fortjenesten pr. aksje (EPS) burde vært nedjustert.

Dette benekter Norsk Hydros direktør for Investor Relations, Idar Eikrem, ovenfor iMarkedet.

- Vi har ikke kommentert estimatene, og det har ikke kommet ny informasjon fra Norsk Hydro, sier Eikrem som benekter at selskapet i samtaler med forvaltere og aktører i markedet skal ha indikert at estimatene er ukomfortabelt høye.

- Det vi har gjort er å minne på hva vi sa i andre kvartal. I andre kvartalsrapporten fortalte vi om sesongssvingninger i oljeproduksjonen da det er en del vedlikehold som kommer i dette kvartalet, samtidig er det sesongssvinginger i nedstrømsmarkedet for aluminium. Men alt dette er gammel informasjon som vi nå har gjentatt, sier han til iMarkedet.

Han legger videre til at det forhold i kraftmarkedet har blitt tatt opp med analytikerne. Siden andrekvartalstallene ble fremlagt har forward-prisene i kraftmarkedet falt, opplyser Eikrem til iMarkedet.

I første kvartal hadde Hydro kraft-gevinster på 154 millioner kroner, mens de i andre kvartal hadde gevinster på 198 millioner kroner – og som følge av prisfallet på kraft-forwards så vil noe av dette bli reversert i tredje kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere