RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro selger med stor gevinst

Sist oppdatert:
Norsk Hydro har nå endelig solgt sin andel i det svenske raffineriet Scanraff, og det gir en meget hyggelig gevinst for selskapet
Det har i lengre tid vært ventet at Norsk Hydro vil selge seg ut av Scanraff, og nå har konsernet gjennomført salget.

Prisen er omkring 1,4 milliarder kroner, og det gir Norsk Hydro en skattefrigevinst på 600 millioner kroner. Summen inkludere gjeld. Salget vil videre frigjøre omkring 1,8 milliarder kroner i kapital for Norsk Hydro.

Det er oljeselskapet Preem som kjøper andelen på 25 prosent i raffineriet som ligger i Lysekil i Sverige. Preem eier fra før 75 prosent i raffineriet som har en årlig kapasitet på 10 millioner tonn oljeprodukter.

- Avtalen er betinget av myndighetsgodkjennelse og forventes å kunne sluttføres i løpet av fjerde kvartal i år.


Hydro vil etter salget ikke lenger ha eierinteresse i raffineringsvirksomhet. Hydro vil dekke sitt behov for raffinerte produkter til sin svenske bensinstasjonsvirksomhet gjennom en langsiktig forsyningsavtale som er inngått med Preem.

Salget inngår i Hydros plan om å selge virksomheter for 10 milliarder kroner innen utgangen av 2003, og etter salget har Hydro avhendet og inngått avtale om avhendelse av
virksomheter for rundt 9 milliarder kroner.

Illustrasjonsfoto

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere