RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro ser mer kraft på Tyin

Sist oppdatert:
Hydro søker nå NVE om å bruke deler av gamle Tyin kraftstasjon etter å ha funnet nye løsninger på utnyttelse av vanressursene i området
Hydro mener at de ved å investere omkring 135 millioner kroner i den gamle kraftstasjonen med tilhørende anlegg kan få til en årlig kraftproduksjon ved anlegget på 74 gigwatt timer i året.

- Ved å tenke kreativt har vi funnet løsninger som utnytter vannressurser i området som var med i konsesjonen for nye Tyin, men som det ikke var økonomisk forsvarlig å bygge ut i det prosjektet. Vi vil samtidig utnytte to av seks turbiner i det gamle kraftverket, deler av den gamle rørgaten og annen infrastruktur, sier Knut Solnørdal som er ansvarlig for Hydros søknad.

Utbyggingen starter etter planen høsten 2006, og anlegget vil være klart for produksjon tidlig i 2008. Siden den gamle kraftstasjonen og infrastrukturen skal benyttes, vil inngrepene i naturen bli beskjedne i forhold til kraftuttaket på 74 GWh, skriver Hydro.

Planen omfatter utnyttelse av nedbørsfeltet nedstrøms reguleringsområdet til Tyin kraftverk. Etter planen skal vann fra Holsbruvatnet, Engjesetbekken, Skanseelvi og Rausdøla føres i en seks kilometer lang tunnel inn til den eksisterende rørgaten for det gamle kraftverket, omkring 700 meter over havet.

- Fordi det gamle anlegget nå blir tatt ut av drift som følge av driften av nye Tyin, er det viktig å få klarert den videre bruken av det gamle anlegget før planen for utfasing blir besluttet. Vi håper derfor det er mulig å få en rask behandling av søknaden, som nå sendes ut på høring, sier Solnørdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere